MADEROTERAPIJA - USPEŠNA V BOJU S CELULITOM

Postopek, ki je v tem trenutku najbolj iskan.

shutterstock_1009952086.jpg
 

Celulit je zagotovo težava večine žensk v vseh starostnih obdobjih. Do dandanes so številni postopki in farmacevtske učinkovine obetale čarobne učinke, pa se je žal v večini primerov izkazalo, da učinki niso zadovoljivi. Skozi vsa pretekla obdobja se je za najbolj uspešno v boju s pomarančasto kožo katerekoli stopnje izkazala vztrajna in strokovno opravljena redna ročna masaža.

Z doseženimi učinki se ji je najbolj približala in jo po mnenju nekaterih celo presegla MADEROTERAPIJA ali masaža z lesenimi valjčki, ki izhaja iz Kolumbije. Temelji na uporabi anatomsko oblikovanih lesenih terpevtskih pripomočkov, ki omogočajo popolnoma naravne tretmaje. Njihova velika prednost pred ostalimi postopki je, da učinkujejo brez alergijskih reakcij na koži. Maderoterapija je brez dvoma odlična alternativa klasični anticelulitni ročni masaži. Namenjena je vsem, ki jih pesti celulit ter neenakomerno lokalizirani maščobni skupki.

Prednost uporabe posebno oblikovanih lesenih pripomočkov je omogočanje intenzivnega pritiska na skupke maščobnih celic, ujete med neenakomerno razporejeno vezivno vlaknasto mrežo in obenem odstranjevanje maščobnih usedlin skupaj z limfno drenažo, ki omogoča odstran jevanje različnih toksinov, ki se zadržujejo med skupki maščobnih celic zaradi slabe naravne limfne drenaže.

Tehnika, imenovana MADEROTERAPIJA,  vključuje serijo ročno izvedenih ponavljajočih se gibov na določenem predelu telesa z uporabo različnih lesenih pripomočkov. Uporaba teh pripomočkov stimulira limfni sistem telesa, tako somogoča učinkovito limfno drenažo in s tem osvobodi celulitno tkivo, da se osvobodi akumuliranih toksinov in maščobnih skupkov, ujetih v vezivno mrežo.

Maderoterapija je primerna za vse predele telesa - okončine, trup, podbradek in tudi obraz. Deluje do globokih plasti kože, kamor še segajo celulitne obloge; posebej priporočljiva je za:

 • pospešitev limfne drenaže,
 • zmanjšanje celulita, 
 • pospešitev lokalnega metabolizma,
 • boljšo napetost kože,
 • zmanjšanje obsega

Zelo pomembno je, da maderoterapijo izvaja za to posebej usposobljen terapevt z bogatim medicinskim predznanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatokozmetologije.

BREZ SONCA NI ŽIVLJENJA

Švedski strokovnjaki so nedavno objavili rezutate obsežne študije z zelo zanimivimi izsledki, ki odpirajo na področju medicine pomembna nova vprašanja. Proučevali so vpliv izpostavljanja sončnim žarkom na trajanje življenja.

Na podlagi dvajsetletnega opazovanja oziroma sledenja trideset tisoč Švedinj, ki so jih vključili v raziskavo, ugotavljajo, da imajo “ljubiteljice sončnh žarkov” daljšo pričakovano življensko dobo, ob tem pa imajo že znano večje tveganje za razvoj kožnega raka. Ženske, ki so pripadale skupini z bolj aktivnim izpostavljanjem soncu, so manj obolevale za srčnožilnimi boleznimi, manj so umirale zaradi nerakavih in nesrčnih obolenj.

Z omenjeno raziskavo ni bilo moč ugotoviti, kaj je razlog za takšne ugotovitve – ali je to morda povezano z D vitaminom, nekim drugim mehanizmom, ki je povezan z UV žarki ali celo z nekimi drugimi nemerljivimi vplivi. Za razjasnitev bodo seveda potrebne dodatne usmerjene raziskave. Razlaga, da večina žensk, ki preživljajo več časa na soncu, načeloma živi bolj aktivno, bolj športno in so tudi zato bolj zdrave, je tudi zelo verjetna.

shutterstock_208709620.jpg

Opozarjajo, da pretirano skrivanje pred soncem tudi ni dobro. Kot vse v življenju: “Prava mera, zdrava pamet!”

Izogibanje sončnim žarkom v času največjega sevanja in zaščita kože pred čezmernim izpostavljanjem UV žarkom - to, kar dermatologi že dolga leta priporočamo, je še vedno zelo pomemben ukrep v borbi proti kožnemu raku in melanomu. Nobena skrajnost ni dobra, nikoli.

Sončne žarke človeško telo sevada tudi potrebuje, o tem govori tudi star latinski pregovor: “Sine sole non est vita, sine sale non est cibus” ali “Brez sonca ni življenja, brez soli ni jedi”.

Sončna svetloba povečuje nivo serotonina v telesu, ki je zasluužen za občutke zadovoljstva, zato smo ob sončnih poletnih dneh “srečnejši”, bolj zadovojni, vzhičeni, z več energije…

Določena količina sončnih žarkov je vsekakor potrebna in koristna, zahvaljujoč vitamnu D, za katerega je v številnih raziskavah dokazano, da zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih rakavih obolenj (mehur, požiralnik, želodec, debelo črevo, dojka, maternica,  in drugih bolezni. To, da vpliva na absorbcijo kalcija in s tem na zdravje kosti, je že dolgo znano; ščiti tudi pred krončnimi boleznimi, ki se razvijajo tekom življenja, kot so osteoporoza, sladkorna bolezen tipa 2 (finska študija, otroci), multipla skleroza, nekateri karcinomi. Za takšne učinke je dovolj le 15 minutno nezaščiteno izpostavljanje soncu vsaj 3 krat tedensko spomladi in poleti. Žal pa v času, ko je ultravijoličnih žarkov malo, telo ne uspe proizvesti zadosti vitamina D, pomembno pa j vedeti tudi, da zaloge vitamin D, ki se tvori v sončnem delu leta, zadoščajo le za slaba dva meseca. O tem je treba razmišljati v mračnem delu leta in si pomagati z zdravo hrano in dodajanjem v obliki vitaminskih preparatov.

Sončni žarki vplivajo tudi na plodnost, jo povečujejo in podaljšujejo, povečujejo nivo testosterona pri moških…pri ženskah, ki so več na soncu, menopavza nastopi kasneje (turška študija)

Strokovnjaki navajajo, da imamo pozimi višje vrednosti holesterola v krvi (študij bjavljena v reviji the Lancet)i, kar naj bi bilo tudi povezano s pomanjkanjem vitamin D v tem obdobju.

Sončni žarki so tudi naravni “antidepresiv”; povečujejo izločanje serotinina. Takšni učinki se še dodatno povečajo ob kombinaciji s sprehodi, tekom v naravi, kolesarjenjem in drugimi športnimi aktivnosti, pri katerih se tvorijo endorfini (hormone sreče)

ELLIPSE MASTERCLASS 2018

Sodelovanje na mednarodi ekspertni laserski delavnici, ki sta jo vodila vrhunska mednarodna strokovnjaka dermatologa, laserska dermatkirurga, soustanovitelja in dolgoletna vodilna člana Evropskega združenja za lasersko dermatologijo ( ESLD); profesorica  doktorica Agneta Troillius Rubin ( Malmo, Švedska) in prof. dr. Michael Drosner ( München, Nemčija).

unnamed.jpg

Prijetno me je presenetila prof. Troillusova, ki me je uvodoma posebej pozdravila in me predstavila ostalim udeležencem z vsega sveta. Med drugim je povedala, da štejejo tudi mene med vodilne laserske strokovnjake, da se mi zahvaljujejo za moj strokovni prispevek na tem področju in  da jim je v čast, da sem se jim pridružila. Udeležencem je priporočila, naj preberejo in pri svojem delu upoštevajo evropske strokovne smernice za uporabo žilnih laserjev na področju dermatologije, ki sem jih kot glavni avtor napisala jaz; prvič v letu 2007 in posodobila v letu 2015.

KAKO SE VI UPIRATE PROCESOM STARANJA?

Nego kož je vsekakor potrebno prolagoditi tipu kože in svoji starosti. Čiščenje kože obraza in vratu je zelo pomemben osnovni korak, s katerim odstranjujemo nečistočo, odvečno maščobo, ličila... ter na ta način kožo pripravljamo za enakomerno in učinkovitejše delovanje negovalnih losijonov ali krem, tudi krem za sončenje. Uporabite vaši koži primerno kombinacijo čistilnega mleka in tonika; če pa imate suho in občutljivo kožo, pa jo čistite kar z olivnim oljem, ki ga kupite v lekarni. V toplem, vlažnem poletnem času lahko jutranje čiščenje tudi izpustite in dvakrat ali trikrat tedensko uporabite čistilnih sredstev za luščenje kože (npr. s sadnimi kislinami ali drobnimi delci). Ker je vzdrževanje normalnega zaščitnega pregradnega delovanja kože bistvenega pomena, svetujem dodatno še redno uporabo negovalnih krem ali losijonov, zlasti takšnih, ki vsebujejo ceramide in nenasičene maščobne kisline (linolenska kislina, linolna kislina) ter pantotensko kislino (vit B5), ki dodatno pripomore k hitrejši regeneraciji kože. Na tak način skušamo na površini kože ustvariti zaščitno lipidno plast, ki zmanjša izgubo vode skozi kožno površino, obenem pa tudi pomaga ustvariti zaščito pred vplivi iz okolja. Kadar je takšna lipidna plast okvarjena, to lahko vodi v številne težave; od navidez nedolžnega srbenja, pa do pretirane dovzetnosti za glivične, bakterijske ali virusne okužbe.

Če je vaša koža zrela, nadaljujte z redno nego z negovalnimi sredstvi, ki zavirajo staranje kože; vsebujejo naj antioksidante in/ali retinoide in/ali rastne faktorje.

 

shutterstock_436741951.jpg


Kaj lahko sami naredimo za ohranitev lepe in zdrave kože ?

Za svojo kožo lahko veliko naredimo, če uživamo ustrezno zdravo prehrano, bogato z vitamini, vlakninami in omega 3 nenasičenimi maščobnimi kilsinami in spijemo zadostno količino brezalkoholnih pijač, se redno rekreiramo in si privoščimo dovolj kakovostnega počitka. K ohranitvi mladostnega videza bo  pomagala tudi redna in primerna nega. Najbolj pomembna skrb glede nege kože v poletnem času naj bo namenjena redni in temeljiti zaščiti pred soncem. S tem boste zavirali procese staranja in preprečevali poškodbe kože, ki lahko vodijo celo v nastanek kožnega raka. Zaščita pred ultravijoličnimi žarki je zelo pomembna za vse starostne skupine, nikar ne pozabite na otroke in njihovo vsakodnevno izpostavljanje med igro na prostem. Strokovnjaki so ocenili, da bi redno zaščito pred sončnimi žarki pri mlajših od 18 let, zlasti s sredstvi, ki vsebujejo SPF najmanj 15, lahko zmanjšali pojavljanje kožnega karcinoma za štiri petine, kar ni mačji kašelj! Zato je treba posebej paziti na otroke in mladostnike. Po posvetu s kozmetičnim strokovnjakom ali dermatologom si priskrbite izdelke za vaš tip kože in vašo starost - vsebujejo naj zadosti hranljivih in vlažilnih sestavin, ki z globinskim delovanjem ohranjajo kožni sijaj, njeno gladkost in čvrstost. Za zaviranje staranja in popravljanje napak, ki vsakodnevno nastajajo na molekularnem nivoju v celicah naše kože, se, kot sem že omenila, uveljavljajo pripravki, ki vsebujejo nekatere antioksidante, retinoide ter v zadnjem času tudi humani rastni faktor in nekatere druge naravne faktorje rasti, ki so jih uspeli vzgojiti v laboratorijih; poimenovali so jih pravi eliksir mladosti. Globokih izraznih gub, ki nastajajo zaradi ponavljajočih se mimičnih gibov, pa z omenjenimi pripravki ni in najbolj verjetno tudi v bodočnosti ne bo mogoče odpraviti.

DO POLETJA GLADKA KOŽA BREZ DLAČIC

SVETLOBNA EPILACIJA - NAJHITREJE DO GLADKE KOŽE - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

 

Nordlys - najsodobnejši aparat za hitro in učinkovito odstranjevanje dlačic

Danski Ellipse nudi s svojim najnovejšim vrhunskim aparatom Nordyls na svetlobi osnovane rešitve v kombinaciji dveh naprednih, znanstveno dokumentiranih tehnologij: Ellipsovo edinstveno dvojno filtriranje (Dual Mode Filtering) in tehnologijo kvadratnega pulza (Square Pulse Technology). Dvojno filtriranje izloči nepotrebne in potencialno škodljive valovne dolžine in omogoči samo tiste, ki so za učinkoviti postopek potrebne. Tehnologija kvadratnega pulza pa s konstantno enakomerno energijsko gostoto med trajanjem svetlobnega pulza zmanjša možnosti nastanka stranskih učinkov na minimum.

 

V primerjavi s  klasičnimi laserskimi postopki nudi najnovejši Ellipsov aparat naslednje prednosti:

Svetlobo, ki jo uporabimo za odstranjevanje dlačic, sestavljajo izključno tiste valovne dolžine, ki se v pigmentbnih struktrurah dlačic najbolj učinkovito absorbirajo. To so danski strokovnjaki uspeli doseči z unikatnim inovativnim dvojnim filtriranjem izvorne svetlobe.

Dvojno filtriranje obenem onemogoča absorbcijo svetlobe v vodi, za katero vemo, da predstavlja velik sestavni delež  naše kože. Na ta način je močno zmanjšan toplotni učinek svetlobnega impulza na ostale strukture, ki ležijo v koži okoli dlačic. Dodatno hlajenje kožne površine med posegom torej sploh ni potrebno. Brez hlajenja si starejših laserskih in IPl apoaratov ne moremo zamisliti, saj bi posegi privedli do neželenih opeklin. Posegi z Nordylisom so zatorej zelo varni.

Velikost oz površina enkratnega svetlobnega snopa je veliko večja kot pri klasičnih laserskih posegih, kar omogoča najhitreje opravljen poseg kjerkoli na telesu. To pride še posebej do izraza na večjih površinah (na nogah, po hrbtu…poseg traja slabo uro).

Aparat ima vgrajen najbolj izpopolnjen računalniški program, ki omogoča varno delo tako začetnikom; nudi pa tudi visoko možnost nadgrajevanja posamičnih postopkov  tistim ekspertom, ki imajo bogato znanje in izkušnje z laserskimi posegi na koži. Tako da lahko z aparatom dosežejo neslutene rezultate. Ellipsova edinstvena klinična inteligenca torej zagotavlja izjemno učinkovit poseg in zmanjša tveganje za stranske učinke.

 

Vodilni zdravniki s področja dermatologije in laserske tehnologije so izvedli številna klinična preskušanja Ellipsove varnosti in učinkovitosti pred začetkom delovanja programa. Rezultati so objavljeni v uglednih medicinskih publikacijah.

Vabljeni k ogledu znanstvenih člankov na Ellipsovi spletni strani www.ellipse.com.

Se moram pred in po posegu držati posebnih previdnostnih ukrepov?

Pomemno je, da vsaj 4 tedne pred posegom dlak ne pulite, voskate in na njih ne uporabljate depilacijskih krem. Tako omogočimo, da je v kar največjem možnem številu mešičkov prisotna pigmentirana dlaka, ki jo lahko uničimo. Pomembno je tudi izogibanje sončenju (na soncu, v solariju), prav tako  uporaba samoporjavitvenih izdelkov pred tretmaji in med njimi.

Če tega ne upoštevate, namesto dlake svetlobo absorbira porjavela koža in lahko pride do neželenih opeklin. Priporoča se tudi uporaba zaščite pred soncem (SPF 50+) štiri tedne po posegu.

 

Ali poseg boli?

Čeprav je bolečinski prag zelo individualen, ni potrebna uporaba anestetikov in večina ljudi občutek opiše kot praktično neboleč, podoben tistemu, ko se ob koži sproži napeta elastika.

 

So vse dlake primerne za poseg?

Ker tretma deluje na principu selektivne absorpcije svetlobe v  rjavo obarvan pigment melanin, mora biti v dlaki prisoten melanin. To pomeni, da se svetlo blond, rdeče, sive in bele dlake ne odzivajo, največji učinek pa je viden na temnih dlakah. Ellipse je primeren za vse barve kože in ima programske nastavitve za različne debeline dlak in barve kože.

 

Koliko časa traja postopek odstranjevanja dlak?

Z enim svetlobnim pulzom se zajame veliko število dlak. Tretma zgornje ustnice traja nekaj minut, medtem ko za hrbet ali obe nogi zadostuje dobre pol ure.

 

Koliko tretmajev potrebujem?

Vsaka dlaka ima svoj lastni življenjski cikel; nekaj časa raste, potem počiva, in izpade in nato spet začne rasti. Tretma učinkuje samo na dlake v fazi rast, zato je potrebno posege v intervalih ponavljati, dokler niso vsi dlačni mešički obdelani v fazi rasti. Na čas in dolžino ciklov rasti vpliva več faktorjev, kot so: predel telesa, ravni hormonov in starost. Klinične študije so pokazale, da je za odstranitev večine dlak potrebnih 5 - 7 posegov.  Časovni razmak med njimi pa je ponavadi 1-3 mesece.

SUHA KOŽA ZATEGUJE IN SRBI, TEŽAVE SO PRI OTROCIH IZRAZITEJŠE

VZROKI ZA SUHO KOŽO

 • Suha koža je lahko prirojena (kseroderma), lahko je posledica nekaterih bolezni ali jemanja nekaterih zdravil
 • pomanjkanje D ali A vitamina
 • poletna vročina in zimski mraz, veter
 • prepogosto kopanje,
 • predolgo namakanje v vodi,
 • pozimi je lahko vzrok centralno ogrevanje, ki povzroča izjemno suh zrak v stanovanjih in ustanovah, kjer se otroci nahajajo,
 • v poletnem času se to lahko zgodi tudi v klimatiziranih prostorih
 • pretiravanje s telesno higieno (prepogosto umivanje, uporaba premočnih, neustreznih, dražečih čistilnih sredstev ali v preveliki količini),
 • neprimerna nega.

Najboljša je posteljnina iz čistega bombaža, kar velja tudi za oblačila. Pomembno je, da se za vzdrževanje uporabljajo neagresivni pralni praški, da ob pranju perilo dvakrat sperete in da ne uporabljate mehčalcev.

 

OPTIMALNA TEMPERATURA IN VLAŽNOST PROSTOROV

Optimalna temperatura v prostoru, kjer spimo, je v zimskem času, med 18 in 22 oC.  Relativna vlažnost prostorov bi morala biti med 30% in 70%, idealno območje je vsekakor med 60 in 60%. Bolj suho okolje povzroča nelagidje, izsuši kožo in vidne sluznice, težave z dihali in poslabša alergiske težave pri občutljivih posameznikih, ekstremno nizka relativna vlažnost pod 20% lahko privede do težav z očesno veznico

shutterstock_125007146.jpg

 

PREPREČEVANJE IZSUŠITVE KOŽE

 • Uporabljajte mastne in obenem tudi vlažilne kreme ter losijone,
 • pijte nesladkane tekočine večkrat dnevno,
 • uporabljajte kakovostne losjone ali kreme oziroma mazila, ki ne vsebujejo dišav in konzervansov, vsebujejo pa naj dovolj maščob (idealni so petrolat, lanolin, rastlinska in živalska olja)
 • ne tuširajte se s prevročo vodo, saj kožo še dodatno izsušuje,
 • izogibati se je potrebno prepogostemu umivanju s premočnimi čistilnimi sredstvi,
 • ko greste ven, redno namažite roke z zaščitno kremo ali mazilom in nosite rokavice, da se tudi koža na rokah zaščiti pred mrazom,
 • izogibajte se oblačilom iz volne,
 • obraz, ustnice in roke zaščitite z nanosom mastne kreme, ki naj v primeru sončnih dni na smučiščih vsebuje tudi UV-filtre.

 

SODOBNA TERAPIJA SUHE KOŽE IN ZIMSKIH EKCEMOV Z VLAŽNIM OVOJEM, ki sočasno hladi in učinkuje proti srbežu je še posebej primerna za otroke (»wet-wrap« therapy)

shutterstock_62506723.jpg

1.     Terapijo začnite s 15-20 min namakanja v topli vodi, ki ji dodajte blago čistilno sredstvo iz lekarne.

2.     Takoj po kopanju rahlo otrite kožo z brisačo, v prvih treh minutah namažite vse telo s primernim negovalnim sredstvom (predpisanim s strani zdravnika ali nabavljenim v lekarni za nego suhe kože).

3.     Hitro se oblecite oz oblecite otroka v pižamo, ki ste jo pred tem namočili v toplo vodo in dobro oželi. Pižama naj ne bo oprana z uporabo odišavljenih mehčalcev.

4.     Preko oblecite suho, nekoliko večjo pižamo. V takšni vlažni pižami ostanite oz naj ostane otrok vsaj dve uri.

5.     Kadar so težave s suho kožo in ekcemom (atopijskim dermatitisom) zelo izražene, ponovite takšen postopek 2-3krat dnevno, več dni zapored; sicer jih priporočamo 2-3 krat tedensko.

Sočasno ne uporabljajte nobenih kortikosterodinih ali drugih zdravilnih krem oz mazil!

V resnih študijah so dokazali, da s takšnim postopkom lahko zmanjšamo znake, povezane s suho kožo in atopijskim dermatitisom srednje do hude stopnje, za več kot 70%.

PLAZMA, OBOGATENA S TROMBOCITI - naravna, varna in učinkovita metoda pomlajevanja.

Videz naše kože je odvisen od naše starosti, hormonskega stanja in vplivov okolja. Med vplivi okolja imajo največji vpliv  ultravijolični žarki, kajenje in druge slabe razvade ter seveda stres. Fotostaranje predstavljajo spremembe na koži, ki nastajajo zaradi dolgoletnega izpostavljanja sončnim žarkom. Za svojo kožo lahko veliko naredimo, če se izogibamo sončnim žarkom, jo redno ščitimo, se zdravo in pestro prehranjujemo, se redno in kvalitetno rekreiramo in si privoščimo dovolj kakovostnega počitka. K ohranitvi mladostnega videza veliko doprinese tudi redna in primerna nega, na voljo pa  imamo tudi vrsto zelo učinkovitih sodobnih dermatoloških postopkov.  

Koža je sestavljena iz povrhnjice, usnjice in podkožja. Kožna povrhnjica postaja z leti vse tanjša in se slabše obnavlja kot v mladostnem obdobju. Njena   površina je postopno vse bolj suha, hrapava, z manj naravnega leska. Pri ljudeh, ki imajo svetlejšo polt in so bili v življenju veliko na soncu, se na izpostavljenih delih pojavljajo rjavo obarvane pigmentne lise. Tudi stene drobnih žil so vse manj čvrste in prožne, sčasoma se razširijo in prosevajo skozi kožno površino. V globjih plasteh kože nastaja manj kolagenih in elastičnih vlaken. Vse manj je tudi medceličnine. To je osnovna želatinozna snov, ki se nahaja med celicami ter vezivnimi in elastičnimi vlakni in jo sestavljajo velikanske molekule  beljakovin in sladkorjev: proteoglikanov in glikoproteinov. Fibroblasti v usnjici proizvajajo tudi glikozamin, ki je zelo bogat s hialurosnko kislino. Žal pa se ta produkcija z leti manjša, tako da je hialuronske kisline, ki skrbi za zadrževanje vode v koži, vse manj, kar dodatno doprinese k zmanjšanju kožne svežine. Koža postaja manj elastična, izgublja svojo prožnost in napetost, vse bolj je povešena in sčasoma tudi nagubana.

Za ohranitev mladostnega videza kože so na voljo številne metode in postopki. Klasične metode, ki jih uporabljamo v estetski medicini, najsi  gre za laserske posege ali injiciranje polnil,   pogosto zahtevajo nekajdnevno okrevanje. Injiciranje “botoksa” je zagotovo eden izmed najhitreje opravljenih in obenem najbolj učinkovitih postopkov glajenja številnih gubic na obrazu. Zahteva le nekaj minutk vašega časa in vrnete se lahko k vsakodnevnim aktivnostim. Nobeden izmed omenjenih postopkov pa žal ne vpliva na izboljšanje kožne strukture, na uvododma opisane spremembe, ki se z leti stopnjujejo.

shutterstock_597943412.jpg

Marsikdo želi naraven način pomlajevanja in zdravljenja kože. Če želimo kožo tako pomladiti, moramo na nek način stimulirati in spodbuditi vse njene sestavne dele k obnovi. Za izboljšanje strukture  povrhnjice najpogosteje uporabljamo postopke, pri katerih kožne celice na površini luščimo (mehansko – npr.diamantni piling, kemično – pilingi s kislinami, laserski pilingi) in tako spodbudimo razmnoževanje novih, ki nadomestijo odluščene.

Za izboljšanje strukture celotne debeline kože moramo aktivirati tudi celice kože v globjih plasteh. Eden izmed sodobnih in najbolj naravnih pomlajevalnih postopkov, ki kožno povrhnjico ohranja nepoškodovano, aktivira pa celice v usnjici, je pomlajevanje z lastno plazmo, bogato s trombociti.  Predstavlja varno in učinkovito metodo za izboljšanje strukture kože.

V naši krvi, predvsem v krvnih ploščicah (trombocitih) so številne snovi, ki delujejo spodbujevalno na rast in obnovo celic in s tem ohranjajo kožo mladostno.

Trombociti so celice v krvni plazmi, ki predstavljajo šest odstotkov vseh krvnih celic v plazmi in jih poznamo po njihovi vlogi pri nastanku krvnih strdkov in preprečevanju krvavitev. Poleg tega pa imajo pomembno vlogo tudi pri drugih procesih, pomembnih za celjenje.

Postopek je eden najnovejših postopkov pomlajevanja s pomočjo lastnih celic, ki pomagajo pri obnovi in učvrstitvi kože na področju celotnega obraza, vratu, dekolteja; skratka, kjerkoli na telesu.

Plazma, obogatena s trombociti, se že dobro desetletje (od leta 2007) uporablja po vsem svetu za pomlajevanje obraza.  Zdravnik Charles Runels iz Alabame ga je v letu 2010 poimenoval “vampirski lifting”.

Tretma je idealen za ljudi, ki želijo predvsem naravno, postopno, vendar občutno izboljšanje kvalitete kože in njene teksture in obe tem nimajo možnosti za predolgo okrevanje.

Metoda Plasmolifting™ je moderna in posodobljena tehnologija PRP (platelet reach plasma - plazma bogata s krvnimi ploščicami). Plazmolifting je izjemno močan “pomlajevalni naravni koktajl”, sestavljen iz rastnih faktorjev, odgovornih za obnavljanje kože, beljakovin, vitaminov, aminokislin in matičnih celic, potrebnih za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

Plasmolifting tehnologija je:

 • Naravna: avtologno plazmo pridobimo iz lastne krvi in med samim postopkom ne pride v kontakt z zunanjim okoljem; s tem je preprečena okužba obeh: tako pacienta kot tudi zdravstvenega osebja
 • Varna: plazma ne vsebuje tujih kemičnih snovi, tako da je možnost njene zavrnitve, alergične reakcije in neugodnih stranskiuh učinkov zmanjšana na minimum
 • Učinkovita: željeni in pričakovani terapevtski učinki so doseženi že po prvih nekaj tretmajih. Čas okrevanja po posegu z lastno plazmo je bistveno krajši kot po drugih postopkih, obdobje doseženega izboljšanja pa vidno podaljšano
 • Vsestranska uporabnost: avtologna plazma je učinkovita v različnih vejah medicine, kot samostojna terapija in v kombinaciji z drugimi postopki zdravljenja oziroma pomlajevanja v estetski medicini
 • Relativno neboleča: injiciranje lastne plazme je skorajda neboleče, ne zahteva posebnega okrevanja.

Je najbolj naravna, varna in učinkovita metoda pomlajevanja, ki izboljšanja strukturo kože in omogoči naraven, svež in mladosten videz.

Postopek je zelo učinkovit tudi pri nekaterih bolezenskih stanjih kože in pri izapadanju las.

Poleg trombocitov, v plazmi se tudi nahaja sedem glavnih rastnih faktorjev (GF) in veliko število matičnih celic (izvornih celic - CD 34).

Rastni faktorji iz trombocitov (PDGF - Platelete derived growth factor) stimulirajo razmnoževanje fibroblastov in keratinocitov, ki pa proizvajajo kolagen in keratin. PDGF ima pomembno vlogo tudi pri nastanku krvnih žil, celične delitve fibroblastov, sintezi kolagena in zunajceličnega matriksa, katerih je glavna sestavina hialuronska kislina.

S to metodo iz krvi izdvojimo plazmo in trombocite, ki so bogati z rastnimi faktorji, ki imajo močan vpliv na pomlajevanje, regeneracijo in revitalizacijo kože.

Snovi, ki se nahajajo v naši krvi, predvsem v krvnih ploščicah in plazmi imajo naslednje lastnosti, ki jih izkoriščamo v različnih vejah medicine:

 • zavirajo škodljivo vnetje,
 • zmanjšujejo bolečino,
 • pospešujejo tvorbo kolagena,
 • pospešujejo rast kapilar in s tem ožiljenost ter prekrvljenost tkiva,
 • pospešujejo celjenje tetiv in mišic,
 • zvišujejo kostno gostoto.

Takšna terapija se poleg estetske medicine in dermatologije že vrsto let uporablja tudi v številnih drugih medicinskih vejah: v plastični kirurgiji (zdravljenje opeklin in drugih ran), trihologiji, nevrologiji, urologiji, ginekologiji, travmatologiji in ortopediji, stomatologiji, športni medicini, implatantih mehkega tkiva in pri ostalih implatantih.

Na področju dermatologije so raziskave pokazale, da lahko dosežemo izjemne rezultate pri odpravljanju posledic fotostaranja, pri vzpodbujanju rasti las (pri moški plešavosti in tudi pri drugih oblikah izpadanja las) ter pri izboljšanju strij in brazgotin. Objavljeni so tudi ugodni rezultati zdravljenja nekaterih oblik  aken,  luskavice, ekcema, seboroičnega dermatitisa, kroničnih in drugih ran, opeklinskih poškodb kože.

shutterstock_583453318.jpg

Kako poteka tretma?

Podobno kot pri običajnem laboratorijskem odvzemu, vam bomo v ambulanti odvzeli v posebne epruvete približno 10 do 20 mililitrov krvi.

Kri bomo po odvzemu centrifugirali in ob tem ločili ostale krvne celice od plazme in trombocitov.

Tako pripravljeno plazmo, bogato s trombociti in matičnimi celicami, vam bo zdravnik nato s tanko iglico vbrizgal v kožo ohlapnih predelov, kjer želimo ugodne učinke.

Po tretmaju lahko pride do rahle rdečine in blage otekline, ki pravilom izgineta že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh.

Že takoj po postopku se ob uporabi ličil povrnete k svojim vsakodnevnim aktivnostim.

V vaši koži se bodo po injiciranju plazme odvijali popolnoma naravni in učinkoviti procesi za obnovo in pomladitev. Celice povrhnjice bodo vzpodbujene k obnovi, celice usnjice bodo intenzivno tvorile kolagenska in elastična vlakna in medceličnino.  Koža bo postala bolj napeta in bolje hidrirana, zmanjšale se bodo tudi nekatere gube.

Kolikokrat je potrebno postopek  ponoviti?

Ker procesa staranja ne moremo zaustaviti, je potrebno postopke pomlajevanja ponavljati. Število in pogostnost ponovite je odvisno predvsem od starosti posameznika in stanja kože ter odzivnosti na terapijo. Pristop mora biti vedno individualen, večinoma pa opravimo 3 do 4 ponovitve v prvih treh mesecih in nato 1 do 2 krat letno.

Prvi vidni rezultati so vidni že po prvem tretmaju; za dolgoročne ugodne učinke priporočamo 4 ponovitve na 3-4 tedne.

Postopek pomlajvanja z lastno plazmo, obogateno s trombociti, nima vpliva na pigmentne lise na koži, na razširjene žilice in tudi ne izboljša nepravilnosti kožne površine in razširjenih por.

Še boljše  pomlajevalne učinke lahko dosežemo ob kombinaciji z drugimi metodami  pomlajevanja, kot so: laserska terapija, injiciranje “botoksa”, fotopomlajevanje, sadnokislinski pilingi, radiofrekvenca,  fokusiran ultrazvočni lifting, estetska kirurgija, pomladitev s kirurškimi samozateznimi nitmi…

Postopek je varen, učinkovit, preprost in primeren zdravim ljudem. Izvaja se samo pri zdravniku, ki je posebej usposobljen zanj.

Primeren je za:

 •         Osvežitev kože na obrazu, izboljšanje tonusa, strukture in barve kože.
 •         Pomladitev kože, ki kaže znake staranja (zmanjšanje gub, izboljšanje elastičnosti in čvrstosti).
 •         Pospeševanje regeneracije in celjenja kože po estetskih posegih ali poškodbah.
 •         Posameznike, ki še niso pripravljeni ali ne želijo na pomlajevanje z botoksom ali polnili.
 •         Manjšo opaznost svežih in starih brazgotin, kjerkoli na telesu.
 •         Manjšo opaznost strij po porodu ali hujšanju.
 •         Učvrščevanje ohlapne kože po hujšanju ali zaradi staranja kjerkoli na telesu (vrat,         dekolte,prsi, trebuh, zadnjica, stegna nad koleni, stegna znotraj, nadlahti ...).

Ne opravimo ga v naslednjih primerih:

 • pri obolenju, imenovanem Sindrom disfunkcije trombocitov,
 • pri kritični trombocitopeniji,
 • pri hemodinamski nestabilnosti,
 • pri hiperfibrinogenemiji,
 • ob alergiji na heparin natrium
 • v primeru avtoimunega obolenja
 • sepse, akutne in kronične okužbe,
 • v primeru herpetičnega izpuščaja
 • pri kroničnem jetrnem obolenju,
 • v primeru jemanja zdravil proti strjevanju krvi, imunosupresivi, glukokortikoidi,
 • v nosečnosti in dojenju.

PREDNOSTI PLAZMOLIFTINGA:

 • Spodbuja rast in obnovo tkiva z uporabo vaših lastnih krvnih celic in komponent.
 • Varno regenerira kožno tkivo
 • Ne povzroča vnetnih reakcij in ne prenaša bolezni.
 • Injicirana snov se absorbira v tkivu že v nekaj dneh.
 • Postopek se preprosto opravi v ordinaciji in ne zahteva posebnega okrevanja.
 • Postopek ima:  Certifikat za registracijo, pridobljen v Rusiji: № FSZ 2008/01447, 24. maja 2010; CE razred II A za in-vivo uporabo v skladu z Medical Devices Directive 93/42/ЕЕС; ISO 13485 certificate and CE marking.

Takšna  terapija je najbolj naravna in varna metoda pomlajevanja. Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, ne pride do zavrnitvenih reakcij, ki se sicer lahko pojavijo na druge sintetične snovi. Stranski učinki, ki sepo takšnem postopku  lahko pojavijo, so rdečina, oteklina in manjše podplutbe na mestu vbodov, kar v nekaj dneh izzveni.

Postopek nima vpliva na pigmentne lise na koži, na razširjene žilice in tudi ne izboljša nepravilnosti kožne površine in razširjenih por.  

PLAZMA BOGATA S TROMBOCITI v boju z IZPADANJEM LAS - ANDROGENO ALOPECIJO

shutterstock_642330973.jpg

Androgena alopecija je najpogostejša oblika izpadanja las pri moških, redčenje las te vrste pogosto opažamo tudi pri ženskah. Glavni vzrok za to vrsto izpadanja las je povečana občutljivost korenin lasi na aktivni presnovek moškega hormona testosterona (dihidrotestosteron), ki zavira dlake v njihovem razvoju in na ta način postopoma vodi v popolno izginotja folikla in las. Pri moških se ta vrst izpadanje las kaže v različnih oblikah in stopnjah plešavosti, ki je predvsem genetsko določena.

Zdravljenje

Trombocitna plazma je terapija, ki se je izkazala kot zelo uspešna pri zdravljenju androgene alopecije pri moških in ženskah. S tem postopkom se aktivirajo folikli dlak, ki iz stanja pasivne rasti preidejo v aktivno fazo rasti. Izboljša prekrvavitev lasišča kar še dodatno prispeva k učinkovitosti zdravljenja. Lasje se ojačajo in zgostijo, zmanjšano je njihovo izpadanje. Rezultati so vidni že 3 do 4 mesece po tretmaju. Za vidne rezultate je treba narediti  3 do 6  tretmajev vsake 3 tedne, kasneje je potrebnoi postopek ponoviti po 6 mesecih in v nadaljevanju enkrat na leto. Večjo učinkovitost zdravljenja in ponovne rasti las dosežemo, če z zdravljenjem začnemo v zgodnjih fazah androgene alopecije.

POLETJA JE KONEC, ČAS JE ZA LASERSKE POSEGE NA KOŽI

Dermatologinja Metka Adamič je ob praznovanju dveh desetletij svojega uspešnega delovanja in nenehnega strokovnega in tehnološkega nadgrajevanja odprla vrata prenovljeni in sodobnI vrhunsko opremljeni dermatološki ordinaciji. S svojim bogatim znanjem, ljubeznijo do stroke in človeško toplino je zgled številnim kolegom in varno zatočišče mnogim ljudem s kožnimi težavami.

Zadržano in brez vsiljevanja vam bo svetovala glede najsodobnejših laserskih in estetskih posegov na koži ali pa vam pomagala iz težav, ki jih imate s kožo. Pri tem se bo, če bo potrebno, posvetovala z najboljšimi strokovnjaki in kolegi z domačega in mednarodnega področja. Veselje in strast do poslanstva, ki ga prinaša poklic in iskreno zanimanje za sočloveka sta osnovni vodili, ki dermatologinji mag. Adamičevi dajeta energijo pri vsakdanjem delu in snovanju načrtov na njeni poklicni poti.

Bogatim izkušnjam iz vsakdanje prakse nenehno dodaja nova znanja ob rednem spremljanju svetovnih strokovnih in tehnioloških novosti; udeležuje se številnih strokovnih srečanj in dodatno izobražuje pri najuglednejših strokovnjakih na področju dermatologije in laserske ter estetske dermatologije.

V Dermatologiji Metka Adamič na Parmovi, imamo od letošnjega poletja, Ellipsov sistem, poimenovan po severnem siju Nordlys. Gre za mednarodno nagrajenega in enega od industrijsko najbolj učinkovitih visokoenergetskih svetlobnih aparatov, z vgrajeno najbolj sodobno tehnologijo, ki uporablja njihove inovativne, na edinstveni SWT in laserski energiji osnovane sisteme.

shutterstock_352906868.jpg

Nordlys omogoča varno in učinkovito odpravljanje številnih dermatoloških težav, vključno z aknami, rozaceo, difizno rdečino (kuperozo, rubeozo), razširjenimi žilicami na obrazu in po nogah oz. kjerkoli na telesu, odvečnimi neželenimi dlakami, onihomikozo, pigmentnimi madeži, ognjenimi znamenji in drugmi žilnimi nepravilnostmi na koži. Z njim lahko pomlajujemo, izboljšamo teksturo kože, izboljšamo izgled strij, brazgotin ter odstranjujemo bradavice in drobne gubice.

Vodilni strokovnjaki na področju laserske dermatokrurgije so dokazali, da Nordlys sodi med najbolj učinkovite sisteme za trajno odstranjevanje dlačic. Fotopomlajevanje nudi že z dvema posegoma odlične rezultate, medtem ko zahtevajo podobni sistemi pet in več ponovitev za dosego primerljivih učinkov. Sistem ponuja tudi vrhunske rezultate pri zdravljenju aken in žilnih nepravilnosti.

Prednosti Nordlysa

V primerjavi s klasičnim laserskim aparatom ponuja najnovejši Elipsov aparat naslednje prednosti:

•   Svetloba, ki je uporabljena za določeno vrsto kožnih težav (na primer odstranjevanje žilnih nepravilnosti ali pigmentnih lis ali dlačic), je ozkega spektra valovnih dložin - tistih, ki se najboljše absorbirajo v določenem že omenjenem tarčnem tkivu. To so uspeli doseči z inovativnim dvojnim filtriranjem svetlobe, ki izvira iz svetlobnega vira.

•   Dvojno filtriranje onemogoča absorbcijo svetlobe v vodi. Znano je, da predstavlja voda kar 64% sestave kože. Na ta način je močno zmanjšan toplotni učinek svetlobnega impulza na ostale strukture, ki ležijo v koži okoli neke tarče, ki jo nameravamo uničiti. To v veliki meri tudi zmanjšuje potrebo po dodatnem hlajenju kože, ki jo morajo imeti laserski in IPL aparati. Tu se nahaja dodatni odgovor o visoki varnosti posegov.

•   Velikost oz. površina enkratnega svetlobnega snopa je veliko večja kot pri klasičnih laserskih posegih, kar omogoča veliko hitreje opravljen poseg tako na obrazu kot tudi na velikih telesnih površinah

•   Aparat ima vgrajen najbolj izpopolnjen računalniški program, ki omogoča varno delo in izjemno učinkovit poseg ter zmanjša tveganje za stranske učinke.

•   Nordlys sistem avtomatično izbere primerne nastavitve, vključno z energisjko gostoto in trajanjem pulza, za vsakega pacienta, glede na tip njegove kože, stopnjo morebitne osončenosti in predvsem glede na velikost in barvo tarče, ki jo želimo uničiti.

Možnosti zdravljenja

Žilne spremembe

Za zdravljenje žilnih sprememb sta nam na voljo pri Nordlysu dva principa:  SWT® in laser Nd:YAG. Izkušen laserski dermatokirurg bo izbral najbolj primernega glede na vrsto žilnih sprememb in njihov položaj na telesu.

Obstaja več vrst žilnih anomalij, od malih telangiektazij (včasih imenovanih pajkaste žilice ali razširjene kapilare) do velikih ognjenih znamenj. Nekatere so prisotne od rojstva, medtem ko se druge razvijejo s staranjem ali kot posledica vplivov okolja. Ne glede na velikost lahko povzročijo tako močno psihološko travmo, da se jih pacienti odločijo odstraniti s pomočjo strokovnjakov.

Z uporabo Ellipsove/Nordlysove tehnologije selektivnih frekvenčnih pasov (SWT®) lahko tudi najtežje žilne anomalije zdravimo uspešno in z visoko stopnjo udobja za paciente.

Namerimo v žilo, ki leziji dovaja kri, in jo uničimo. Sčasoma žilna sprememba izgine, koži pa se povrne naraven videz. Pri površinskih žilnih spremembah Ellipsova tehnologija SWT® deluje z usmerjanjem natančno odmerjenih pulzov svetlobe v vrhnjo plast kože. Hemoglobin v krvi žil vsrka svetlobo. Svetlobna energija se spremeni v toploto, ki nato poškoduje žilne stene. Kombinacija Ellipsove tehnologije kvadratnega pulza in dvojnega filtriranja poskrbi, da ob izvedbi postopka ostalo tkivo ni poškodovano, zato ni potrebe po aktivnem hlajenju kože. To vam omogoči celo zdravljenje čustvenega zardevanja in najbolj trdovratne rožnate ostanke ognjenega znamenja

S SWT® in Nd:YAG 1064 lahko z odličnimi rezultati med drugim zdravimo kuperozo, rubeozo, “popokane kapilare”, pajkasta znamenja, razširjene in mrežaste žilice na nogah, ognjena znamenja ter otroške hemangiome.

Na soncu poškodovana koža

rdečica.png.jpg

Glavni razlog za fotostaranje kože je dolgoročna izpostavljenost soncu, ki na kožo vpliva različno glede na tip kože in etničnost. Primeri sončnih poškodb so benigne pigmentne lezije, sončne pege in povečane pore ter gubice. Pigmentne lezije so različnih velikosti, oblik in barv. Pred začetkom zdravljenja se je vedno potrebno prepričati, da lezija ni maligna.

Ellipsov Nordlys  tehnologija selektivnih frekvenčnih pasov (SWT®) usmerja natančno nadzorovane pulze svetlobe v vrhnjo plast kože. Svetlobo vsrkata v telesu naravno prisotni kromatofori – melanin v pigmentiranih predelih in hemoglobin v krvi.

Oba pigmenta pretvorita svetlobno energijo v toploto. Ta toplota uniči dele celice, v katerih je shranjen melanin, in poškoduje stene žil, ki dovajajo kri na predele, kjer je vidna vaskularna poškodba. Ta tehnika se imenuje "selektivna fototermoliza". Med samim postopkom ostalo tkivo ni  poškodovano. Ellipse SWT® ponuja klinično dokazano, varno in učinkovito zdravljenje teksture kože in velikosti por, drobnih gubic, difuzne rdečice, razširjenih žilic, s sončnimi žarki povzročene pigmentacije in mnogih drugih sprememb na koži.

Brazgotine

Brazgotine tvori vezivno tkivo, ki po poškodbi nadomesti normalno kožo in so posledica naravnega procesa celjenja, ki popravlja kožo. Tkivo brazgotine je tako kot tkivo, ki ga je brazgotina nadomestila, narejeno iz kolagena. Medtem ko so vlakna kolagena v normalnem tkivu nameščena naključno, so vlakna v brazgotini križno vezana. To je koža slabše kvalitete, ki je še posebej občutljiva na UV svetlobo. Lasni mešički in žleze znojnice se v tkivu brazgotine ne obnovijo.

Za rdeče (sveže) brazgotine Ellipsova tehnologija deluje z usmerjanjem natančno odmerjenih pulzov svetlobe v vrhnjo plast kože. Hemoglobin v rdeči krvi v drobnih žilicah brazgotine absorbira svetlobo. Svetlobna energija se pretvori v toplotno, ki nato poškoduje žilne stene drobnega žilja v brazgotini.

Za blede (stare) brazgotine je zaradi odsotnosti hemoglobina v brazgotini boljša alternativa neablativni frakcijski laser Frax1550. Mnogim pacientom pa pomaga kombinacija SWT® in neablativnega frakcijskega zdravljenja.

Nordlys v enem samem sistemu nudi oba načina zdravljenja: kombinacijo Ellipsove tehnologije kvadratnega pulzain dvojno filtriranje. To poskrbi, da ob izvedbi postopka ostalo tkivo ni poškodovano, zato ni potrebe po aktivnem hlajenju kože. Rezultate še izboljša kratki pulz, na voljo v sistemu Nordlys, v kombinaciji z neablativnim frakcijskim laserjem.

Odstranjevanje dlak

noge prej in potem.jpg

Praktično neboleče odstranjevanje dlak z laserjem SWT omogoča dokumentirane dolgoročne razultate. Razlogi za odstranjevanje dlak so v večini primerov estetski, neredko pa so posledica bolezenske čezmerne poraščensti. Kulturne norme in pritisk vrstnikov pogosto zahtevajo odstranjevanje dlak na določenih predelih.

Pri ženskah se odstranjevanje dlak pogosto zahteva na obrazu, na predelu pazduh, na nogah in bikini predelu, pri moških pa je več povpraševanja po odstranjevanju dlak na prsih in hrbtu. Postopek odstranjevanja dlak je učinkovit samo na rastočih dlakah (v anageni fazi rastnega cikla), ki so še vedno pritrjene v mešiček.

S sistemi Ellipse SWT® dobite najhitrejše postopke odstranjevanja dlak na tržišču, ki so primerni za kože tipa I-IV. Vidna svetloba je skrbno nadzorovana, da se zagotovi pravilna dolžina pulza, valovne dolžine in prava količina energije, ki uniči mešiček. Ellipsova tehnologija SWT® za odstranjevanje dlak nudi klinično dokazano, varno in učinkovito trajno odstranjevanje neželenih dlak.

Odlično odstranitev dosežemo že po samo 5-7 posegih in klinične dolgoročne študije so dokazale, da je po 10 letih večina dlak še vedno odstranjenih.

NAJSODOBNEJŠI NAČIN ODPRAVLJANJA ŠTEVILNIH ZNAKOV STARANJA KOŽE

Sodobni svetlobni aparat Nordylis je poimenovan po čudovitem severnem siju. Enkratna “klinična inteligenca” aparata omogoča učinkovito zdravljenje in obenem omejuje tveganje nastanka neugodnih stranskih učinkov.

Zdravniku specialistu omogoča varno uporabo primernih tehničnih parametrov svetlobne energije (valovnih dolžin uporabljene svetlobe, energijske gostote, trajanja pulza, hitrosti potopka), prilagojeno vsakemu posamezniku.

V dveh desetletjih nenehnega razvijanja in tehnološkega izpopolnjevanja, so izjemni strokovnjaki s področja laserske tehnologije in obenem laserske dermatokirurgije uspeli v enem aparatu združiti prednosti laserske in intenzivne pulzne svetlobe. Teoretične osnove, plod nekaj desetletnega znanstvenega raziskovanja, so uspeli v praksi udejanjiti za izdelavo enega najbolj učinkovitih in varnih visokoenergetskih svetlobnih virov.

V rokah izkušenega strokovnjaka s področja dermatološke laserske kirurgije nudi do nedavnega neverjetne možnosti zdravljenja številnih kožnih nepravilnosti in estetsko motečih sprememb, kot so pigmentni madeži, razširjene žilice, odvečne dlake. Predstavlja najsodobnejši način odpravljanja številnih znakov staranja kože.

obraz prej in potem.jpg

Rešitve, ki jih ponuja najnovejši Ellipsov vir svetlobne energije, bazirajo na kombinaciji dveh najbolj naprednih, znanstveno potrjenih tehnologij, razvitih v njihovih lastnih tehnoloških laboratorijih. To sta Ellipsovo edinstveno filtriranje svetlobe z dvojnimi filtri in tehnologija kvadratnih pulzov. Prva omogoča pomembne prednosti pred klasično lasersko in IPL tehnologijo. Odstrani nepotrebne valovne dolžine svetlobe in omogoča delovanje le v tistih valovnih dolžin, ki so v določenem primeru in za določen namen optimalne. 

Na eni strani omogoča absorbcijo filtrirane svetlobe v več "absorbcijskih valovih" določene tarče (kar pomeni, da se lahko v neki tarči absorbira več svetlobne energije kot v primeru laserske svetlobe določene valovne dolžine), na drugi strani pa se ne absorbira v nekaterih tarčah v koži (na primer v vodi), kar se dogaja pri klasičnih IPL aparatih. Prav tako so odfiltrirane tudi nevarne valovne dolžine, kot so UV žarki, ki jih še vedno sevajo številni IPL aparati in s tem še dodatno škodujejo kožnim strukturam. Kvadratna oblika svetlobnega pulza pa omogoča tekom svetlobnega pulza enakomerno razporeditev svetlobne energije v tarčnem tkivu in s tem optimalne učinke in sočasno veliko varnost  postopka. 

Potrebno je le še bogato teoretično poznavanje omenjene tehnologije ter patoloških stanj in lastnosti kože, da aparat nudi optimalne učinke in varne posege. 

Naročite se lahko po telefonu vsak delovni dan med 07.00 in 20.00 uro. Kadarkoli pa nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte.                                          

Telefon:  +386 59 333 888                                             

Email:  info@metkaadamic.com