shutterstock_1009952086.jpg

MADEROTERAPIJA - USPEŠNA V BOJU S CELULITOM

Postopek, ki je v tem trenutku najbolj iskan.

Celulit je zagotovo težava večine žensk v vseh starostnih obdobjih. Do dandanes so številni postopki in farmacevtske učinkovine obetale čarobne učinke, pa se je žal v večini primerov izkazalo, da učinki niso zadovoljivi. Skozi vsa pretekla obdobja se je za najbolj uspešno v boju s pomarančasto kožo katerekoli stopnje izkazala vztrajna in strokovno opravljena redna ročna masaža.

Z doseženimi učinki se ji je najbolj približala in jo po mnenju nekaterih celo presegla MADEROTERAPIJA ali masaža z lesenimi valjčki, ki izhaja iz Kolumbije. Temelji na uporabi anatomsko oblikovanih lesenih terpevtskih pripomočkov, ki omogočajo popolnoma naravne tretmaje. Njihova velika prednost pred ostalimi postopki je, da učinkujejo brez alergijskih reakcij na koži. Maderoterapija je brez dvoma odlična alternativa klasični anticelulitni ročni masaži. Namenjena je vsem, ki jih pesti celulit ter neenakomerno lokalizirani maščobni skupki.

Prednost uporabe posebno oblikovanih lesenih pripomočkov je omogočanje intenzivnega pritiska na skupke maščobnih celic, ujete med neenakomerno razporejeno vezivno vlaknasto mrežo in obenem odstranjevanje maščobnih usedlin skupaj z limfno drenažo, ki omogoča odstran jevanje različnih toksinov, ki se zadržujejo med skupki maščobnih celic zaradi slabe naravne limfne drenaže.

Tehnika, imenovana MADEROTERAPIJA,  vključuje serijo ročno izvedenih ponavljajočih se gibov  na določenem predelu telesa z uporabo različnih lesenih pripomočkov. Uporaba teh pripomočkov stimulira limfni sistem telesa, tako somogoča učinkovito limfno drenažo in s tem osvobodi celulitno tkivo, da se osvobodi akumuliranih toksinov in maščobnih skupkov, ujetih v vezivno mrežo.

Maderoterapija je primerna za vse predele telesa - okončine, trup, podbradek in tudi obraz. Deluje do globokih plasti kože, kamor še segajo celulitne obloge; posebej priporočljiva je za:

  • pospešitev limfne drenaže,
  • zmanjšanje celulita, 
  • pospešitev lokalnega metabolizma,
  • boljšo napetost kože,
  • zmanjšanje obsega

Zelo pomembno je, da maderoterapijo izvaja za to posebej usposobljen terapevt z bogatim medicinskim predznanjem  in dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatokozmetologije.

 
nega obraza.jpg

KOZMETIČNA NEGA OBRAZA

Nega obraza je primerna za vse starosti in težave v vseh letnih časih. Ker je obraz del telesa, ki ga najprej opazimo in je najbolj izpostavljen del telesa, mu moramo posvečativeliko pozornosti. Naši tretmaji poskrbijo, da je za vašo kožo izbrana le najboljša kozmetika, da je delo opravljeno strokovno ter da se prilagajamo različnim tipom in stanjem kože. Sem sodi nečista aknasta koža, starajoča koža, suha in občutljiva koža, koža nagnjena k pigmentacijam, koža s popokanimi kapilarami ter vsaka koža, ki ve kaj potrebuje za boljši izgled in počutje.

Ob negi obraza lahko izvajamo tudi ročno limfno drenažo obraza, sprostitveno masažo obraza, urejanje obrvi, različne vrste pilingov in uporabo različnih mask.

 
telesa.jpg

KOZMETIČNA NEGA TELESA

Pri kozmetični negi telesa dajemo veliko pozornost odpravljanju celulita, izboljšanju teksture kože, hidraciji kože, limfni drenaži ter celotnemu izgledu kože, ki je naš največji organ v telesu.

Pri vseh postopkih uporabljamo le naboljše kozmetične izdelke, ki jih vaša koža potrebuje.

Med kozmetično nego telesa sodi tudi odstranjevanje dlačic. Pri nas odstranjujemo dlačice z najnovejšimi laserskimi postopki, ki so dokazano najučinkovitejši.

Kadar dlačice niso primerne za lasersko odstranjevanje dlak,  pa stranki seveda omogočimo odstranitev dlak na klasičen način. Tako je stranka zadovoljna s svojim videzom, kar vpliva tudi na njeno dobro počutje.

 
MASAŽA.jpg

MASAŽA

Osnovni princip masaže je dotik, ki na telo deluje protistresno in terapevtsko. Najpomembnejši učinki masaže so izboljšanje krvnega in limfnega pretoka, boljša regeneracija tkiv, boljša elastičnost in vitalnost kože, zmanjševanje oteklin, zlepljenosti tkiv, boljša sklepna gibljivost, sproščanje mišic, spodbujanje prebave, izboljšanje psihičnega počutja, stresnih situacij in splošnega počutja.

Z masažo pomagamo pri bolečinah, pri omejeni gibljivosti in pri kronično utrujenih mišicah. Izboljšamo lahko stanje pri astmah, bronhitisih, imunskih motnjah, nespečnosti in športnih preobremenitvah.  Stranke lahko izbirajo med zazličnimi vrstami masaž, kot so klasična švedska masaža, protibolečinska masaža, anticelulitna masaža, masaža starostnika ter vakumska masaža.

 
limfna drenaža.jpg

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža pospeši delovanje limfnih žlez, kar pripomore k hitrejšemu izločanju odpadnih snovi iz telesa in preprečevanju edemov ali zabuhlosti, ki nastane po različnih kirurških posegih ali pa zaradi nedelovanja limfnih žil.

Uporabljamo jo tudi pri odpravljanju celulita ali zmanjševanju debelosti ter za splošno regeneracijo tkiva.