IMCAS - SVETOVNI ANTI-AGE KONGRES

PARIZ, 31.01.2019 - 02.02.2019

Letos se je v Parizu zbralo več kot 12.000 dermatologov, plastičnih kirurgov in drugih strokovnjakov s področja estetske medicine in postopkov proti staranju kože.

IMG_3782.jpg
IMG_3686.jpg

Veliko pozornosti je posvecene širjenju strokovnih informacij, osveščanju ljudi glede dermatoloških bolezni, postopkov, posegov z uporabo sovialnih medijev...

Ogromno zanimanja za sodobni pristop reševanja nekaterih težav s kožo, redčenja lasišča... z varnim in učinkovitim postopkom injiciranja lastne plazme, bogate s trombociti. Ob kombinaciji z nekaterimi klasičnimi postopki so učinki še boljši. 

IMG_3699.jpg

Na predavanjih so bile izpostavljene natančne analize stanja kože in sprememb, ki jih z določenim zdravljenjem ali postopkom želimo popraviti. 

SI ŽELITE GLADKO IN SIJOČO KOŽO Z ZMANJŠANIMI PORAMI?

AquaGold fine touch

je postopek, ki nam omogoča to doseči na enostaven način, v kratkem času in brez potrebe po posebnem okrevanju. 

Gre za patentirani postopek, ki z uporabo kot las tanke igle omogoča, da na neboleč način vnesemo v kožo na idealno globino 600 mikronov mešanico najsodobnejših pomlajevalnih snovi.

  • pore zmanjšamo z mikro-”Botoksom”. Obenem se lahko zmanjša tudi čezmerno znojenje na nekaterih delih obraza in produkcija maščob, kar je posebej ugodno za osebe z mastno in mešano kožo. 

  • drobne gubice gladimo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • drobne poakenske brazgotine Izboljšamo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • učinke laserskih posegov in kemičnih pilingov še dodatno izboljšamo  z določenimi vitamini in s trombociti obogateno lastno plazmo, ki vsebuje številne rastne faktorje

Postopek je neboleč, koža je po njem minimalno kratkotrajno pordela.

1_photoshop.jpg

Hialuronska kislina je mehka, gelu podobna snov, ki absorbira vodo in omogoča bogato hidracijo kože in s tem izboljša čvrstost, elastičnost in mehkobo kože na mestu, kjer jo injiciramo. Primerna je za obraz, vrat, dekolte in hrbtišča rok.

”Botoks”, ki ga vnesemo v usnjico (in ne v mišico), omogoča krčenje kožnih por. Poleg CO2 laserja je edino priznano zdravljenje, ki ima dejanski fizični učinek na velikost por.  Primeren je za obraz.

Rastni faktorji, ki se nahajajo v lastni plazmi, obogateni s trombociti, stimulirajo kožo k tvorbi novih kolagenskih vlaken, omogočajo celjenje kože po laserskem posegu, izboljšanje izgleda poakenskih brazgotin in glajenje drobnih gub. Primerni so za obraz, vrat in dekolte.

Iglice AQUAGOLD® fine touch™, ki omogočajo vnašanje omenjenih snovi v določeno globino kože (spodnji del povrhnjice in zgornji del usnjice), so tanjše od človeških las. Kanali v iglah omogočajo vitaminskemu serumu, rastnim faktorjem, botoksu ali/in hialuronski kislini enostaven in zanesljiv prehod v kožo.

Gre za prvi postopek, pri katerem so zdravilne in druge učinkovine lahko zanesljivo in direktno vnešene v kožo in ne na ali pod njo.

Učinek takšnega postopka je začasen, traja do 3 mesece. Idealen je za osvežitev videza, posebej pred pomembnimi dogodki, ki jih načrtujete v bližnji prihodnosti in si želite, da bi na njih zablesteli v vsem sijaju.

KONGRES EADV (evropskega združenja dermatologov)

IMG_0908.JPG

Najbolj obiskana so bila plenarna predavanja in sklop interaktivnih  predavanj o dermoskopiji, diagnostičnem postopku, ki je dandanes nepogrešljiv pri zgodnnem odkrivanju kožnega raka in melanoma. 


Ponovno je bil poudarjen tudi pomen redne in dosledne zaščite kože pred kancerogenimi sončnimi žarki, ki predstavljajo enega od najbolj pomembnih dejavnikov tveganja za njihov razvoj.

EADV 2018, Pariz

Prvi dan kongresa Evropske akademije dermatologov, predavanje uglednega strokovnjaka prof. Nouri-ja, iz ZDA, raziskovalca in avtorja stevilnih publikacij na podrocju laserske dermatokirurgije. Uvodoma posvetil posebno pozornost velikemu pomenu strokovnih smernic, ki smo jih skupaj z uglednimi evropskimi kolegi objavili pred tremi leti in predstavljajo eno izmed osnovnih vodil za varno delo na podrocju zdravljenja zilnih obolenj koze s sodobnimi laserji.

EADV 2018, Pariz, 12.9.2018

EADV 2018, Pariz, 12.9.2018

NE ZAMUDITE!

NOVOST V SLOVENIJI!

 

V naslednjem mesecu vas bomo presenetili in razvajali s povsem novim pomlajevalnim postopkom v naši državi. Postopek, ki se ga v zadnjih mesecih poslužujejo najvčeje svetovne medijske osebnosti, ki kraljujejo na družabnih omrežjih. Edini postopek, ki praktično brez kakršnegakoli okrevanja zmanjša pore, zgladi drobne gube, napne vašo kožo...

 

OSTANITE V STIKU IN IZVEDITE VEČ

DNEVI OSVEŽITVE VAŠE KOŽE PO KONCU POLETJA

Koža je zaradi delovanja zunanjih vplivov, kot so vročina, sončni žarki, veter, pogosto kopanje v poletnem obdobju, izsušena. Največje težave imajo posamezniki, ki že sicer trpijo zaradi suhe in še posebej občutljive kože. Koža, ki je izsušena, je bolj občutljiva na kemijske in fizikalne vplive iz okolja. Njena zaščitna vloga je okvarjena, kar je razlog za dodatno izgubo vode. Izsušena  koža ne deluje prav nič privlačno, še posebej, kadar se prične luščiti.

Za vas smo pripravili razkošno razvajanje s sadnimi kislinami in svetlobno terapijo. Da bo koža spet zasijala in se tako ojačana uprla procesom staranja.

 

 

20% POPUST NA JESENSKO RAZVAJANJE OD SONCA IN VROČINE UTRUJENE IN IZSUŠENE KOŽE S KEMIČNIM PILINGOM IN FOTOBIOMODULACIJO

Ugodnost velja do 15.10.2018

 

 

shutterstock_154884113.jpg

 

Za ohranjanje mladostnega in sijočega videza vaše od poletja utrujene kože smo pripravili posebne ugodnosti: 

Površinsko in srednje globoko luščenje z naravnimi sadnimi kislinami in fotobiomodulacijo. 

Kemično luščenje kože oz. piling se uporablja za glajenje kože in odpravljanje posledic izpostavljanja ultravijoličnim žarkom predvsem na obrazu, vratu, dekolteju, hrbtiščih rok… Po kemičnem luščenju dobi koža bolj svež, svilnat, sijoč in mladosten videz. 

Kemičnemu luščenju kože bomo dodali tudi nadvse ugodno sodobno obsevanje -fotobiomodulacijo oziroma fototerapijo. To je sodobna metoda zdravljenja, ki uravnava številne celične procese preko delovanja na njen metabolizem. 

Takoj po kemičnem luščenju, ko odstranimo odmrle celice s kožnega površja, omogočimo boljšo prodornost zdravilne svetlobe določene valovne dolžine. Fotobiomoulatorno obsevanje s svetlobo določene valovne dolžine deluje na fotoreceptorje na površini kožnih celic. 

Tako dosežemo številne ugodne učinke v boju proti napakam, ki so se zgodile v vaši koži ob brezskrbnem poletnem uživanju. In se bodo pokazale sčasoma kot pigmentni madeži, razširjene žilice, stanjšanje kože, da ne omenjamo predrakavih in rakavih sprememb. 

Celica se odzove na takšno obsevanje z večjo proizvodnjo energije, kar vodi v številne učinke: hitrejše popravilo napak, ki so nastale ob obsevanju s sončnimi žarki, pospešitve regeneracije kože, pospešeno tvorbo kolagenskih vlaken, povečanje prekrvavitve in limfnega pretoka, imunomodulacijo, tvorbo rastbnih faktorje. Tak postopek je prijeten, hiter in popolnoma neboleč.

 

 Kemična raztopina, ki jo med posegom nanesemo na kožo, odstrani odmrle kožne celice in spodbudi nastajanje novih. Po takšnem postopku je koža sijoča, na potip mehkejša in ima zdrav, mladosten izgled.

 

fotobiomodulacija.jpg

Za dosego vidnega izboljšanja skozi daljše časovno obdobje priporočam, da kemično luščenje kože s fotobiomodulacijo vsaj enkrat mesečno. Ob tem postopno višamo koncentracijo sadne kisline (običajno glikolne) ter podaljšujemo čas nanosa kisline. Takšno redno vzdrževanje učinkovito preprečuje  prezgodnje staranja vaše kože. 

 

Če se boste odločili sočasno tudi za injiciranje botulinskega toksina, vam tudi za to nudimo 10% popust. 

MADEROTERAPIJA - USPEŠNA V BOJU S CELULITOM

Postopek, ki je v tem trenutku najbolj iskan.

shutterstock_1009952086.jpg
 

Celulit je zagotovo težava večine žensk v vseh starostnih obdobjih. Do dandanes so številni postopki in farmacevtske učinkovine obetale čarobne učinke, pa se je žal v večini primerov izkazalo, da učinki niso zadovoljivi. Skozi vsa pretekla obdobja se je za najbolj uspešno v boju s pomarančasto kožo katerekoli stopnje izkazala vztrajna in strokovno opravljena redna ročna masaža.

Z doseženimi učinki se ji je najbolj približala in jo po mnenju nekaterih celo presegla MADEROTERAPIJA ali masaža z lesenimi valjčki, ki izhaja iz Kolumbije. Temelji na uporabi anatomsko oblikovanih lesenih terpevtskih pripomočkov, ki omogočajo popolnoma naravne tretmaje. Njihova velika prednost pred ostalimi postopki je, da učinkujejo brez alergijskih reakcij na koži. Maderoterapija je brez dvoma odlična alternativa klasični anticelulitni ročni masaži. Namenjena je vsem, ki jih pesti celulit ter neenakomerno lokalizirani maščobni skupki.

Prednost uporabe posebno oblikovanih lesenih pripomočkov je omogočanje intenzivnega pritiska na skupke maščobnih celic, ujete med neenakomerno razporejeno vezivno vlaknasto mrežo in obenem odstranjevanje maščobnih usedlin skupaj z limfno drenažo, ki omogoča odstran jevanje različnih toksinov, ki se zadržujejo med skupki maščobnih celic zaradi slabe naravne limfne drenaže.

Tehnika, imenovana MADEROTERAPIJA,  vključuje serijo ročno izvedenih ponavljajočih se gibov na določenem predelu telesa z uporabo različnih lesenih pripomočkov. Uporaba teh pripomočkov stimulira limfni sistem telesa, tako somogoča učinkovito limfno drenažo in s tem osvobodi celulitno tkivo, da se osvobodi akumuliranih toksinov in maščobnih skupkov, ujetih v vezivno mrežo.

Maderoterapija je primerna za vse predele telesa - okončine, trup, podbradek in tudi obraz. Deluje do globokih plasti kože, kamor še segajo celulitne obloge; posebej priporočljiva je za:

  • pospešitev limfne drenaže,
  • zmanjšanje celulita, 
  • pospešitev lokalnega metabolizma,
  • boljšo napetost kože,
  • zmanjšanje obsega

Zelo pomembno je, da maderoterapijo izvaja za to posebej usposobljen terapevt z bogatim medicinskim predznanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatokozmetologije.

BREZ SONCA NI ŽIVLJENJA

Švedski strokovnjaki so nedavno objavili rezutate obsežne študije z zelo zanimivimi izsledki, ki odpirajo na področju medicine pomembna nova vprašanja. Proučevali so vpliv izpostavljanja sončnim žarkom na trajanje življenja.

Na podlagi dvajsetletnega opazovanja oziroma sledenja trideset tisoč Švedinj, ki so jih vključili v raziskavo, ugotavljajo, da imajo “ljubiteljice sončnh žarkov” daljšo pričakovano življensko dobo, ob tem pa imajo že znano večje tveganje za razvoj kožnega raka. Ženske, ki so pripadale skupini z bolj aktivnim izpostavljanjem soncu, so manj obolevale za srčnožilnimi boleznimi, manj so umirale zaradi nerakavih in nesrčnih obolenj.

Z omenjeno raziskavo ni bilo moč ugotoviti, kaj je razlog za takšne ugotovitve – ali je to morda povezano z D vitaminom, nekim drugim mehanizmom, ki je povezan z UV žarki ali celo z nekimi drugimi nemerljivimi vplivi. Za razjasnitev bodo seveda potrebne dodatne usmerjene raziskave. Razlaga, da večina žensk, ki preživljajo več časa na soncu, načeloma živi bolj aktivno, bolj športno in so tudi zato bolj zdrave, je tudi zelo verjetna.

shutterstock_208709620.jpg

Opozarjajo, da pretirano skrivanje pred soncem tudi ni dobro. Kot vse v življenju: “Prava mera, zdrava pamet!”

Izogibanje sončnim žarkom v času največjega sevanja in zaščita kože pred čezmernim izpostavljanjem UV žarkom - to, kar dermatologi že dolga leta priporočamo, je še vedno zelo pomemben ukrep v borbi proti kožnemu raku in melanomu. Nobena skrajnost ni dobra, nikoli.

Sončne žarke človeško telo sevada tudi potrebuje, o tem govori tudi star latinski pregovor: “Sine sole non est vita, sine sale non est cibus” ali “Brez sonca ni življenja, brez soli ni jedi”.

Sončna svetloba povečuje nivo serotonina v telesu, ki je zasluužen za občutke zadovoljstva, zato smo ob sončnih poletnih dneh “srečnejši”, bolj zadovojni, vzhičeni, z več energije…

Določena količina sončnih žarkov je vsekakor potrebna in koristna, zahvaljujoč vitamnu D, za katerega je v številnih raziskavah dokazano, da zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih rakavih obolenj (mehur, požiralnik, želodec, debelo črevo, dojka, maternica,  in drugih bolezni. To, da vpliva na absorbcijo kalcija in s tem na zdravje kosti, je že dolgo znano; ščiti tudi pred krončnimi boleznimi, ki se razvijajo tekom življenja, kot so osteoporoza, sladkorna bolezen tipa 2 (finska študija, otroci), multipla skleroza, nekateri karcinomi. Za takšne učinke je dovolj le 15 minutno nezaščiteno izpostavljanje soncu vsaj 3 krat tedensko spomladi in poleti. Žal pa v času, ko je ultravijoličnih žarkov malo, telo ne uspe proizvesti zadosti vitamina D, pomembno pa j vedeti tudi, da zaloge vitamin D, ki se tvori v sončnem delu leta, zadoščajo le za slaba dva meseca. O tem je treba razmišljati v mračnem delu leta in si pomagati z zdravo hrano in dodajanjem v obliki vitaminskih preparatov.

Sončni žarki vplivajo tudi na plodnost, jo povečujejo in podaljšujejo, povečujejo nivo testosterona pri moških…pri ženskah, ki so več na soncu, menopavza nastopi kasneje (turška študija)

Strokovnjaki navajajo, da imamo pozimi višje vrednosti holesterola v krvi (študij bjavljena v reviji the Lancet)i, kar naj bi bilo tudi povezano s pomanjkanjem vitamin D v tem obdobju.

Sončni žarki so tudi naravni “antidepresiv”; povečujejo izločanje serotinina. Takšni učinki se še dodatno povečajo ob kombinaciji s sprehodi, tekom v naravi, kolesarjenjem in drugimi športnimi aktivnosti, pri katerih se tvorijo endorfini (hormone sreče)