AQUAGOLD® fine touch™ - Zlati koktejl za vašo kožo

SI ŽELITE GLADKO IN SIJOČO KOŽO Z ZMANJŠANIMI PORAMI?

Postopek, imenovan AQUAGOLD® fine touch™, je največja novost na trgu estetskih postopkov.

Najsodobnejše pomlajevalne snovi, ki jih koža potrebuje za sijoč, mladosten videz s pomočjo tankih zlatih iglic povsem neboleče vnesemo v kožo in na ta način omogočimo zmanjšanje por in rdečice kože, izboljšata se tudi tonus in struktura kože. Drobni vbodi zlatih iglic kožo vzpodbujajo, da tvori nova kolagenska in elastična vlakna, ob tem se sproščajo pomembne snovi, ki prispevajo k pomlajevanju in zaviranju staranja, kot so rastni faktorji. Postopek lahko opravi samo izkušen strokovnjak.

AQUAGOLD® fine touch™”je najsodobnejši postopek, ki nam omogoča to doseči na enostaven način, v kratkem času in brez potrebe po dodatnem okrevanju.

Gre za patentirani postopek, ki z uporabo kot las tankih 24K iglic omogoča, da na neboleč način vnesemo v kožo na idealno globino 600 mikronov mešanico najsodobnejših pomlajevalnih snovi. Kaj bomo pri določeni osebi vnesli, se odločamo glede na stanje njene kože in morebitne težave, ki jih oseba ima s svojo kožo obraza, vratu, dekolteja ali kateregakoli dela telesa.

Najbolj pogosto uporabljene snovi:

  • pore zmanjšamo z “mikro-Botoksom”.

  • Tudi pretirano produkcijo maščob ali čezmerno znojenje na nekaterih predelih obraza lahko vidno popravimo z “mikro-Botoksom”, kar pomeni veliko olajšanje osebam z mastno in mešano kožo (seboreja).

  • drobne gubice gladimo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • drobne poakenske brazgotine izboljšamo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • učinke laserskjih posegov in kemičnih pilingov še dodatno izboljšamo z določenimi vitamini in s trombociti obogateno lastno plazmo, ki vsebuje številne rastne faktorje


Postopek je neboleč, koža je na tretiranih predelih takoj po posegu blago pordela, sijoča, gladka. Opravi ga lahko samo izkušen strokovnjak z znanjem o sestavi kože, njenih potrebah in morebitnih bolezenskih stanjih, kot tudi o delovanju vnešenih sestavin.

FFImage.jpg3.jpg
FFImage.jpg2.jpg

Prebadanje kožne površine z drobnimi 24K iglicami predstavlja varen in natančno kontroliran način ustvarjanja drobnih kanalčkov v koži, skozi katere lahko izbrane snovi pronicajo v plasti kože, kjer omogočajo svoje optimalne učinke. Obenem pa zaradi drobnih, prostemu očesu nevidnih ranic v koži, povzročijo intenzivni odziv tkiva v okolici tako, da vzpodbudi tvorbo novih kolagenskih in elastičnih vlaken ter rastnih faktorjev ter drugih snovi, potrebnih za obnovo kože in njen mladostni videz. Omenjeni sodobni postopek strokovno imenujemo “Perkutana indukcija tvorbe kolagena”.

24 K iglice AQUAGOLD® fine touch™, ki omogočajo vnašanje omenjenih snovi v določeno globino kože (spodnji del povrhnjice in zgornji del usnjice), so tanjše od človeških las. Kanali v iglah omogočajo rastnim faktorjem, botoksu ali/in hialuronski kislini, kolagenu, vitaminskim serumom…enostaven in zanesljiv in enakomeren prehod v kožo.Koktajl, ki ga med postopkom varno in enakomerno vnašamo v kožo, lahko vsebuje katerokoli mešanico navedenih snovi:

Hialuronska kislina je mehka, gelu podobna snov, ki nase veže vodo in tako omogoča koži bogato hidracijo. Na ta način vidno izboljša čvrstost, elastičnost in mehkobo kože na vseh predelih, kjer jo injiciramo.


”Botoks” -. v tem primeru gre za najsodobnejši način uporabe botulinskega toksina v obliki “mikro botoks”; uporabimo močno razredčen Botoks, ki ga vnesemo v usnjico (in ne v mimično mišico), ob tem omogoča krčenje kožnih por, zmanjšanje rdečine, pretirane mastitve, znojenja…Zagotovo je to odlična rešitev za vse, ki jim razširjene pore predstavljajo velik problem.


Rastni faktorji, ki se nahajajo v naši lastni plazmi, obogateni s trombociti, stimulirajo kožo k tvorbi novih kolagenskih vlaken, omogočajo celjenje kože po laserskem posegu, izboljšajo videz poakenskih brazgotin in glajenje drobnih gub, izboljšajo izgled strij…Injiciranje lastne, s trombociti obogatene plazme (PRP), sodi dandanes med najbolj učinkovite postopke za zdravljenje moške plešavosti in nekaterih drugih oblik izpadanja las. Vnašanje PRP v kožo s pomočjo drobnih 24K iglic je zaradi dodatne stimulacije še posebej učinkovito


Z omenjenim postopkom lahko vnašamo v kožo tudi: kolagen, vitamine, antioksidante…”koktajl” vnešenih snovi prilagajamo posamezniku. Katere snovi in v kakšni količini jih lahko vnašamo v kožo, lahko lahko odloča le strokovnjak, ki ima na eni trani poglobljeno znanje o koži, njeni sestavi, njenih potrebah in morebitnih napakah ter boleznih. Na drugi strani pa mora natančno poznati aktivne učinkovine, ki jih sme uporabljati ob takšnem postopku.

Pred posegom

Pred posegom

Po posegu

Po posegu

AQUAGOLD® fine touch™ predstavlja prvi postopek, pri katerem so zdravilne in druge učinkovine lahko zanesljivo in direktno vnešene v kožo, in ne na ali pod njo.

Učinek v kožo vnešenih snovi traja nekaj mesecev, učinek samega “mikroinjiciranja” in s tem pomlajevanja kože pa je dolgotrajen, kar še najlepše lahko opazujemo pri izboljšanju poakenskih in drugih brazgotin. Ker se učinki idealno dopolnjujejo, jih je smiselno redno ponavljati.

Postopek je idealen tudi za priložnostno osvežitev videza, posebej pred pomembnimi dogodki, ki jih načrtujete v bližnji prihodnosti in si želite, da bi na njih še posebej zablesteli.

“Postopek, imenovan AQUAGOLD® fine touch™, je največja novost na trgu estetskih postopkov in ponosni smo, da vam lahko kot prvi v Sloveniji ponudimo zlati koktejl za mladosten videz vaše kože. S posebnimi mikro tankimi zlatimi iglicami izkušen dermatolog povsem neboleče vnese v kožo vrhunske sestavine za pomlajevanje kože. Zlati koktelj, ki pronica v kožo, zapira pore, zmanjšuje rdečino kože, izenačuje tonus in strukturo kože in vpliva na pomlajevanje”

Svetovno popularnost mu je dala Kim Kardashian, ki s pomočjo tega postopka vzdržuje mladosten videz in sijaj svojega obraza.

PRED NAMI SO DALJŠI DNEVI, SONČNI ŽARKI IMAJO VSAK DAN VEČJO MOČ

SKRBNO VARUJMO SVOJE OTROKE IN SEBE PRED PRETIRANIM IZPOSTAVLJANJEM!

Pred nami so daljši dnevi, ki smo jih komaj čakali. Več svetlobe, več bivanja na prostem in iz dneva v dan več sončnega sevanja. Nobenega dvoma ni več. da naša koža in oči niso ljubitalji pretiranega izpostavljanja božajočim sončnim žarkom.

Raziskave potrjujejo, da bi z redno zaščito pred sončnimi žarki, otrok, mlajših od 18 let (zlasti z zaščitnimi sredstvi, ki vsebujejo zaščitni faktor SPF najmanj 15), v odrasli dobi lahko zmanjšali pojavljanje kožnega raka (karcinoma) za štiri petine. 

Danes vemo, da je pretirano izpostavljanje ultravijoličnim (UV) sončnim žarkom škodljivo, lahko tudi zelo nevarno. 

In čeprav strokovnjaki vse glasneje poudarjamo in opozarjamo na nevarnosti vpliva sončenja, veliko ljudi opozoril še vedno ne jemlje resno. O tem zgovorno govorijo tudi raziskave v Združenih državah Amerike, ki kažejo, da je kar dve tretjini otrok še vedno neprimerno zaščitenih pred vplivi UV-žarkov. 

shutterstock_130281278.jpg

Zakaj je zaščita najmlajših tako pomembna? 

Ker kar tri četrtine vsega žarčenja prejmemo že pred obdobjem polnoletnosti in prav v otroštvu in obdobju mladostništva vpliv sončnih žarkov na koži povzroči večino škode. Otroška koža ni enaka kožoi odraslega.

Koža teh napak ne pozabi in ne odpušča, temveč jih vestno skladišči in sešteva. Prve okvare kožnih celic se začnejo že ob prvem nezaščitenem sončenju dojenčka in se tako skozi leta kopičijo. Do neke mere organizem še lahko popraviti nastalo škodo, če pa je okvar preveč, kloni. Koža se prehitro stara, pojavljajo se predrakave in rakave spremembe...

Glavni krivci za nastanek sončnih opeklin soUVB žarki, ki jih je med vsemu UV žarki, ki odsežejo površje zemlje, le 5%, preostali so v glavnem UVA žarki daljših valovnih dolžin. UVB žarki ne delujejo ves dan z enako močjo, njihovo sevanje je okoli poldneva največje; to je bistven rzalog, da dermatologi svetujemo izogobanje izpostavljanju vsaj dve uri pred in tri ure po opoldnevu. O stopnji sevanja se vsak trenutek lahko prepričate, če preko interneta ali na vremenskih aplikacijah na telefonih poiščete vrednost UV indeksa. 

Danes vemo, da so tako UVB kot tudi UVA žarki kancerogeni. 


Ultravijolični spekter sončne svetlobe se, glede na valovno dolžino, deli v 3 skupine. 

UVC – kratkovalovne ultravijolične žarke, valovnih dolžin med 100 in 280 nm, večinoma absorbira atmosfera, zato ne dosežejo površine Zemlje. Tisti, ki pridejo do nas, med drugim uničujejo baketrije, kar že vrsto let s pomočjo umetnih virov UV žarkov s pridom izkoriščamo za dezinfekcijo raznih kontaminiranih prostorov, na primer ordinacij, laboratorijev… 

Pri asorbiranju UVC žarkov ima največji pomen ozonska plast v stratosferi, ki nas in druge žive organizme varuje pred njihovimi škodljivimi učinki že milijone let. Kljub temu, da je bilo o tem, kako iz dneva v dan brezvestno uničujemo ozonsko plast, napisanega že veliko, je le malokomu v resnici jasno, kako izjemen pomen ima slednja za ohranitev primernega ravnovesja na našem planetu. Ozonske luknje, ki postajajo iz dneva v dan vse večje, prepustijo vedno večje količine UVC žarkov, kar nedvomno vpliva na vse organizme.

UVB – srednjevalovni ultravijolični žarki, valovnih dolžin med 280 in 315 nm predstavljajao najpomembnejši del ultravijoličnih žarkov. Odgovorni so za vnetje kože in očesne veznice, kar imenujemo solarni dermatitis in konjunktivitis. Kasneje sledi pigmentacija kože. Glede na način reagiranja na obsevanje s sončnimi žarki razlikujemo 6 tipov kože. Tako kot UVC žarkov tudi UVB žarkov steklo ne prepušča, lahko pa prehajajo skozi vodo do določeneg gobine. Prav zato nas lahko sonce opeče tudi med plavanjem v vodi. UVB žarki so pomembni tudi pri nastajanju biološko aktivne oblike D vitamina, za katerega vemo, da je nujno potreben za normalno rast okostja in preprečevanje rahitisa. Vendar pa ne smemo pozabiti na kancerogeno, to je rakavo delovanje ultravijoličnih žarkov.

Z večanjem valovne dolžine žarki vedno bolj nemoteno prehajajo skozi ozonsko plast in laže dosežejo zemeljsko površje. To so UVA - dolgovalovni ultravijolični žarki, valovnih dolžin med 315 in 400 nm. Njihovo sevanje je preko vsega dneva enako močno. Ti povzročajo na koži blago rdečino (eritem) in so odgovorni za kasnejšo potemnitev. Steklo jih prepušča. Odgovorni so za prezgodnje staranje kože in razvoj kožnega raka ter druge dolgoročne posledice pretiranega izpostavljanja kože soncu.

Omeniti je potrebno tudi, da učinkovanja posameznih delov ultravijolične svetlobe niso ostro ločena med seboj, temveč se prepletajo in s tem v zvezi nastajajo tudi morebitni negativni učinki, ki se z leti lahko seštevajo in kažejo različna nezaželena dogajanja na koži.

IMCAS - SVETOVNI ANTI-AGE KONGRES

PARIZ, 31.01.2019 - 02.02.2019

Letos se je v Parizu zbralo več kot 12.000 dermatologov, plastičnih kirurgov in drugih strokovnjakov s področja estetske medicine in postopkov proti staranju kože.

IMG_3782.jpg
IMG_3686.jpg

Veliko pozornosti je posvecene širjenju strokovnih informacij, osveščanju ljudi glede dermatoloških bolezni, postopkov, posegov z uporabo sovialnih medijev...

Ogromno zanimanja za sodobni pristop reševanja nekaterih težav s kožo, redčenja lasišča... z varnim in učinkovitim postopkom injiciranja lastne plazme, bogate s trombociti. Ob kombinaciji z nekaterimi klasičnimi postopki so učinki še boljši. 

IMG_3699.jpg

Na predavanjih so bile izpostavljene natančne analize stanja kože in sprememb, ki jih z določenim zdravljenjem ali postopkom želimo popraviti. 

SI ŽELITE GLADKO IN SIJOČO KOŽO Z ZMANJŠANIMI PORAMI?

AquaGold fine touch

je postopek, ki nam omogoča to doseči na enostaven način, v kratkem času in brez potrebe po posebnem okrevanju. 

Gre za patentirani postopek, ki z uporabo kot las tanke igle omogoča, da na neboleč način vnesemo v kožo na idealno globino 600 mikronov mešanico najsodobnejših pomlajevalnih snovi.

  • pore zmanjšamo z mikro-”Botoksom”. Obenem se lahko zmanjša tudi čezmerno znojenje na nekaterih delih obraza in produkcija maščob, kar je posebej ugodno za osebe z mastno in mešano kožo. 

  • drobne gubice gladimo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • drobne poakenske brazgotine Izboljšamo s hialuronsko kislino in s trombociti obogateno lastno plazmo

  • učinke laserskih posegov in kemičnih pilingov še dodatno izboljšamo  z določenimi vitamini in s trombociti obogateno lastno plazmo, ki vsebuje številne rastne faktorje

Postopek je neboleč, koža je po njem minimalno kratkotrajno pordela.

1_photoshop.jpg

Hialuronska kislina je mehka, gelu podobna snov, ki absorbira vodo in omogoča bogato hidracijo kože in s tem izboljša čvrstost, elastičnost in mehkobo kože na mestu, kjer jo injiciramo. Primerna je za obraz, vrat, dekolte in hrbtišča rok.

”Botoks”, ki ga vnesemo v usnjico (in ne v mišico), omogoča krčenje kožnih por. Poleg CO2 laserja je edino priznano zdravljenje, ki ima dejanski fizični učinek na velikost por.  Primeren je za obraz.

Rastni faktorji, ki se nahajajo v lastni plazmi, obogateni s trombociti, stimulirajo kožo k tvorbi novih kolagenskih vlaken, omogočajo celjenje kože po laserskem posegu, izboljšanje izgleda poakenskih brazgotin in glajenje drobnih gub. Primerni so za obraz, vrat in dekolte.

Iglice AQUAGOLD® fine touch™, ki omogočajo vnašanje omenjenih snovi v določeno globino kože (spodnji del povrhnjice in zgornji del usnjice), so tanjše od človeških las. Kanali v iglah omogočajo vitaminskemu serumu, rastnim faktorjem, botoksu ali/in hialuronski kislini enostaven in zanesljiv prehod v kožo.

Gre za prvi postopek, pri katerem so zdravilne in druge učinkovine lahko zanesljivo in direktno vnešene v kožo in ne na ali pod njo.

Učinek takšnega postopka je začasen, traja do 3 mesece. Idealen je za osvežitev videza, posebej pred pomembnimi dogodki, ki jih načrtujete v bližnji prihodnosti in si želite, da bi na njih zablesteli v vsem sijaju.

KONGRES EADV (evropskega združenja dermatologov)

IMG_0908.JPG

Najbolj obiskana so bila plenarna predavanja in sklop interaktivnih  predavanj o dermoskopiji, diagnostičnem postopku, ki je dandanes nepogrešljiv pri zgodnnem odkrivanju kožnega raka in melanoma. 


Ponovno je bil poudarjen tudi pomen redne in dosledne zaščite kože pred kancerogenimi sončnimi žarki, ki predstavljajo enega od najbolj pomembnih dejavnikov tveganja za njihov razvoj.

EADV 2018, Pariz

Prvi dan kongresa Evropske akademije dermatologov, predavanje uglednega strokovnjaka prof. Nouri-ja, iz ZDA, raziskovalca in avtorja stevilnih publikacij na podrocju laserske dermatokirurgije. Uvodoma posvetil posebno pozornost velikemu pomenu strokovnih smernic, ki smo jih skupaj z uglednimi evropskimi kolegi objavili pred tremi leti in predstavljajo eno izmed osnovnih vodil za varno delo na podrocju zdravljenja zilnih obolenj koze s sodobnimi laserji.

EADV 2018, Pariz, 12.9.2018

EADV 2018, Pariz, 12.9.2018

NE ZAMUDITE!

NOVOST V SLOVENIJI!

 

V naslednjem mesecu vas bomo presenetili in razvajali s povsem novim pomlajevalnim postopkom v naši državi. Postopek, ki se ga v zadnjih mesecih poslužujejo najvčeje svetovne medijske osebnosti, ki kraljujejo na družabnih omrežjih. Edini postopek, ki praktično brez kakršnegakoli okrevanja zmanjša pore, zgladi drobne gube, napne vašo kožo...

 

OSTANITE V STIKU IN IZVEDITE VEČ

DNEVI OSVEŽITVE VAŠE KOŽE PO KONCU POLETJA

Koža je zaradi delovanja zunanjih vplivov, kot so vročina, sončni žarki, veter, pogosto kopanje v poletnem obdobju, izsušena. Največje težave imajo posamezniki, ki že sicer trpijo zaradi suhe in še posebej občutljive kože. Koža, ki je izsušena, je bolj občutljiva na kemijske in fizikalne vplive iz okolja. Njena zaščitna vloga je okvarjena, kar je razlog za dodatno izgubo vode. Izsušena  koža ne deluje prav nič privlačno, še posebej, kadar se prične luščiti.

Za vas smo pripravili razkošno razvajanje s sadnimi kislinami in svetlobno terapijo. Da bo koža spet zasijala in se tako ojačana uprla procesom staranja.

 

 

20% POPUST NA JESENSKO RAZVAJANJE OD SONCA IN VROČINE UTRUJENE IN IZSUŠENE KOŽE S KEMIČNIM PILINGOM IN FOTOBIOMODULACIJO

Ugodnost velja do 15.10.2018

 

 

shutterstock_154884113.jpg

 

Za ohranjanje mladostnega in sijočega videza vaše od poletja utrujene kože smo pripravili posebne ugodnosti: 

Površinsko in srednje globoko luščenje z naravnimi sadnimi kislinami in fotobiomodulacijo. 

Kemično luščenje kože oz. piling se uporablja za glajenje kože in odpravljanje posledic izpostavljanja ultravijoličnim žarkom predvsem na obrazu, vratu, dekolteju, hrbtiščih rok… Po kemičnem luščenju dobi koža bolj svež, svilnat, sijoč in mladosten videz. 

Kemičnemu luščenju kože bomo dodali tudi nadvse ugodno sodobno obsevanje -fotobiomodulacijo oziroma fototerapijo. To je sodobna metoda zdravljenja, ki uravnava številne celične procese preko delovanja na njen metabolizem. 

Takoj po kemičnem luščenju, ko odstranimo odmrle celice s kožnega površja, omogočimo boljšo prodornost zdravilne svetlobe določene valovne dolžine. Fotobiomoulatorno obsevanje s svetlobo določene valovne dolžine deluje na fotoreceptorje na površini kožnih celic. 

Tako dosežemo številne ugodne učinke v boju proti napakam, ki so se zgodile v vaši koži ob brezskrbnem poletnem uživanju. In se bodo pokazale sčasoma kot pigmentni madeži, razširjene žilice, stanjšanje kože, da ne omenjamo predrakavih in rakavih sprememb. 

Celica se odzove na takšno obsevanje z večjo proizvodnjo energije, kar vodi v številne učinke: hitrejše popravilo napak, ki so nastale ob obsevanju s sončnimi žarki, pospešitve regeneracije kože, pospešeno tvorbo kolagenskih vlaken, povečanje prekrvavitve in limfnega pretoka, imunomodulacijo, tvorbo rastbnih faktorje. Tak postopek je prijeten, hiter in popolnoma neboleč.

 

 Kemična raztopina, ki jo med posegom nanesemo na kožo, odstrani odmrle kožne celice in spodbudi nastajanje novih. Po takšnem postopku je koža sijoča, na potip mehkejša in ima zdrav, mladosten izgled.

 

fotobiomodulacija.jpg

Za dosego vidnega izboljšanja skozi daljše časovno obdobje priporočam, da kemično luščenje kože s fotobiomodulacijo vsaj enkrat mesečno. Ob tem postopno višamo koncentracijo sadne kisline (običajno glikolne) ter podaljšujemo čas nanosa kisline. Takšno redno vzdrževanje učinkovito preprečuje  prezgodnje staranja vaše kože. 

 

Če se boste odločili sočasno tudi za injiciranje botulinskega toksina, vam tudi za to nudimo 10% popust.