PROFHILO – edinstveni preparat, ki izbriše utrujen videz

Kreator nove smeri v estetski dermatologiji

 

Naj obraz ohrani svežino

Že kmalu po 20. letu starosti naše telo ni več sposobno tvoriti enakih količin kolagena kot v mladosti, vsako leto ga proizvede za približno odstotek manj. Na to, kako hitro se bo s časom zmanjševalo nastajanje kolagenskih vlaken in koliko jih bo tudi propadlo, vplivajo na eni strani staranje, naša biološka ura, na drugi strani pa tudi zunanji dejavniki: način življenja, prehrana, počitek, gibanje in stres, ki smo mu nenehno izpostavljeni.

Dodatno pa na pospešeno propadanje kolagenskih vlaken v koži vpliva tudi pretirano izpostavljanje ultravijoličnim žarkom, infrardečim žarkom in ne nazadnje tudi vidni svetlobi.

Spremembe, ki so posledica vse manjše vsebnosti kolagenskih vlaken ter njihove vse bolj neenakomerne razporeditve v koži, običajno najprej opazimo na obrazu. Koža postaja vse bolj tanka, suha, manj elastična. Nekega dne se pojavijo prve gubice … Pri dogajanju igrajo poglavitno vlogo celice, ki proizvajajo kolagenska vlakna. Med njimi nenehno potekajo interakcije, potrebne za ohranitev zdrave, napete, gladke in sijoče kože. Njihova vsebnost se postopno, a vendar nenehno, zmanjšuje. Številni kozmetični izdelki, ki jih intenzivno razvijajo v biokemičnih laboratorijih, ter številni postopki na področju estetske dermatologije že desetletja vodijo k istim ciljem: koži povrniti volumen, vlažnost in kolagen, da bi čim dlje ohranila ali na novo pridobila svežino, napetost, sijaj in mehkobo.

Prišel je Profhilo

Profhilo se razlikuje od vseh drugih do zdaj znanih snovi, ki so bile na voljo v ta namen: bistvo njegove sestave je kombinacija dveh hialuronskih kislin – visoke in nizke molekulske mase.

Profhilo predstavlja edinstven preparat, saj ni klasično polnilo in tudi ne sodi med postopke mezoterapije. Njegovo mesto je nekje vmes – kar si želi velika večina ljudi. Ohraniti svojo fiziognomijo in vendar ohraniti tudi mladostni videz in kakovost kože.

To Profhilo doseže z vzpodbujanjem proizvodnje lastnega kolagena in elastina ob vnosu velike količine hialuronske kisline v kožo brez vidnega učinka povečanega volumna le na predelu aplikacije. Na ta način Profhilo enakomerno in brez spreminjanja videza popravlja gubice. Učinek nastane postopno in traja dolgo obdobje. Gube so zmanjšane, koža je sijoča, napeta. Poseg lahko dermatolog opravi kjerkoli; na vratu, dekolteju, hrbtiščih rok, na notranjih delih nadlakti, nad koleni, na trebušni steni.

Mehanizem delovanja

Mehanizem njegovega delovanja ni ustvarjanje volumna na predelu injiciranja, temveč enakomerna razporeditev in integracija v okolico. Ob tem stimulira fibroblaste k tvorbi novega veziva, stimulira povečanje lokalnih maščobnih celic in s svojo visokomolekularno hialuronsko kislino bogato navlaži kožo.

Gre za proces aktivacije celic v vseh plasteh kože, ki se imenuje BIOREMODELING, kar bi lahko prevedli v bio stimulator, bio revitalizator.

Profhilo strokovnjak s področja dermatologije injicira s posebno tehniko BAP (Bio Aesthetic Points). Na vsaki polovici obraza izbere pet točk, v katere strokovnjak precizno injicira natančno določeno količino snovi. Ob posamičnem posegu na obrazu injicira 2 ml snovi. Postopek je treba ponoviti po enem mesecu. V nadaljevanju je priporočljivo opraviti ponovitve 1–2-krat letno, odvisno od videza kože, možnosti in pričakovanj posameznika.

Po vsakem injiciranju opazimo viden učinek teden do dva po injiciranju, mesec dni po drugem injiciranju pa je dosežen optimalni rezultat.



Enkratna sestava hialuronske kisline, ki jo vsebuje Profhilo, vpliva na naravno pomlajevanje kože

V strogo nadzorovanem laboratorijskem okolju nastajata v procesu biofermentacije bakterije Streptococcus Zooepidermicus dve popolnoma prečiščeni hialuronski kislini (HK – hialuronska kislina) različnih molekulskih mas: nizke in visoke. Glede na čistočo obeh tako nastalih hialuronskih kislin in tudi glede na zanesljivost postopka sodi omenjeni proces med »visoko kvalitetne«.

Obe hialuronski kislini je strokovnjakom uspelo s posebnim patentiranim termičnim procesom kemično povezati med seboj. Tako so ju združili v visokokvalitetno hialuronsko kislino naravnega izvora, ki se je v sodobni estetski dermatologij izkazala kot zelo učinkovita in varna. Omogoča nam pomembno novost – koži povrne njeno elastičnost, z intenzivnim globokim vlaženjem zapolni njen manjkajoči volumen, popravi znake utrujenosti. In kar je najbolj pomembno: ob tem ohranja naravni videz kože.

Kvaliteten, učinkovit in varen produkt – Profhilo je bil izbran in nagrajen v prestižni skupini najboljših proizvodov s prestižnim nazivom BEST PRODUCT AWARDS.