ESTETSKA DERMATOLOGIJA

Mati narava obdari nekatere ljudi z zdravo sijočo poltjo, drugim pa lahko pri tem na pomoč priskoči znanost z nekirurškimi kozmetičnimi postopki. Nekateri minimalni posegi lahko uspešno zmanjšajo nepravilnosti in tako izboljšajo vaš videz in s tem vplivajo tudi na vašo samopodobo. Ko imate enkrat sijočo in zdravo kožo, pa je prav tako pomembno, da jo vzdržujete.

V svetu in pri nas se število estetskih posegov vsako leto poveča za 25%. Še posebej narašča priljubljenost »minimalno invazivnih postopkov« (laserski posegi, mezoterapija, radiofrekvenčni postopki, kemični pilingi, fotobiomodulacija, injiciranje polnil, botulinskega toksina…).

Številni postopki za pomlajevanje upočasnjujejo staranje kože in izboljšujejo oziroma podaljšajo učinek drugih, bolj agresivnih kirurških postopkov.

Mag. Adamičeva že dve desetletji pri vseh estetskih postopkih uporablja znanstveno dokazano najsodobnejšo tehnologijo. Njen strokovni moto je, da je vsaka koža edinstvena, zato mora biti vsak poseg prilagojen posamezniku in njegovim potrebam in željam. Bolj zdrav in mlajši videz je dandanes moč doseči brez invazivnih kirurških posegov. 

Za vse tiste, ki imajo na koži madeže, brazgotine ali gubice od pretiranega izpostavlanja soncu ali zaradi staranja, so dandanes na voljo različni učinkoviti postopki za mlajši in sijoč videz kože. O nekaterih si lahko preberete več v nadaljevanju. 

 

RDEČINA

Priorjeno ognjeno znamenje, zardevanje, pordela lica, nos, prepleten z razširjenimi žilicami, rdečina na vratu in po dekolteju, popokane kapilare na nogah so pogost vzrok zadrege in zmanjšane samozavesti. Pomoč ponujajo številni proizvajalci kozmetičnih sredstev, učinki njihovih izdelkov so v najboljšem primeru blažilni. Edino učinkovito sredstvo, ki takšne težave zanesljivo odpravi, je v zadnjih dveh desetletjih žilni laser. Laserski sistem, ki je z novimi teoretičnimi principi prinesel v lasersko tehnologijo velik preobrat. Z njim se je začela era selektivne fototermolize, ki je predstavljala osnovo delovanja sodobnih laserskih sistemov v dermatologiji. 

 

ODSTRANJEVANJE PIGMENTNIH LIS Z DEPIGMENTACIJSKIMI POSTOPKI

Postopki z depigmentacijskimi maskami omogočajo posebej izurjenim dermatologom odpravljanje različnih oblik čezmerne pigmentacije kože. Učinkoviti so tako pri zdravljenju melazme, lentiga, kot tudi rjavo obarvanih lis, ki sledijo različnim vnetnim procesom na koži.
Po takšnih posegih moteče pigmentne lise v večini primerov vidno zbledijo, v glavnem so odpravljene, koža je pomlajena, sijoča, gladka in bolj napeta, koža se manj masti, težave z aknami se vidno popravijo.

 

KEMIČNI PILINGI

Za ohranjanje mladostnega in sijočega videza kože imamo dermatologi na razpolago površinske in srednje globokege kemičnege pilinge, največkrat z naravnimi sadnimi kislinami. Kemično luščenje kože oz. piling se uporablja za glajenje kože in odpravljanje posledic izpostavljanja ultravijoličnim žarkom predvsem na obrazu. Po kemičnem luščenju dobi koža bolj svež, sijoč in mladosten videz. Najlepši učinki so doseženi v kombinaciji z drugimi estetskimi posegi.

 

POLNILA

Sodobna polnila, ki morajo biti ustrezno klinično preverjena, se uporablja predvsem za zabrisovanje in glajenje gubic in vračanje kožnega volumna. 

 
Squarespace_estetika_botoks.jpg

MIŠIČNI RELAKSANS (Botoks)

Ko je mišični relaksant vbrizgan v določen predel obraza, zmanjša moč obraznih mišic. Zaradi tega postanejo dinamične gubice (npr. gube, ki jih na čelu povzroči mrščenje, gubice okrog oči in navpične gube med obrvmi), manj vidne.

Uporaba izdelka je komaj opazna, zato je vaš obraz po posegu videti sproščen in naraven. Igla za vbrizgavanje je tako tanka, da ne pusti vidnih sledi.