"Za svoje paciente želimo le najboljše. Zato sodelujemo le z najboljšimi, pa naj bodo to napredna tehnologija, najnovejše medicinske naprave ali naši nadarjeni sodelavci." je dolgoletni moto prim. mag. Metke Adamič, dr. med. 

Dermatologinja prim. mag. Adamičeva je na področju estetske dermatologije in laserske kirurgije pridobila številne mednarodne in domače certifikate in priznanja. Svoje strokovno znanje s teh področij uporablja za obravnavanje širokega spektra težav, od različnih kožnih bolezni, nepravilnosti do starostnih težav s kožo. 

Dolga leta študija in strokovnega izpopolnjevanja doma in v tujini so zagotovilo za obvladovanje številnih sodobnih terapevtskih naprav, kot so laserji, intenzivna pulzna svetloba (IPL), radiofrekvenca (RF), fotobiomodulacija in tudi uporaba nizkih temperatur pri različnih posegih.

Poleg izjemnega znanja na področju uporabe laserja in ostalih visokoenergetskih naprav na področju dermatologije, je prim. mag. Adamičeva strokovnjakinja tudi za estetsko dermatologijo, med drugim na področju uporabe nevromodulatorjev (mišičnih relaksantov), kozmetičnih dermalnih polnil in različnih postopkov kemičnih pilingov.

Prim. mag. Adamičeva je pred dvema desetletjema ustanovila prvi in kasneje največji zasebni dermatološki in laserski center v Sloveniji in ga skozi celotno obdobje strokovno vodila, v skladu s svojimi visokimi strokovnimi načeli. Ob dolgoletnem strokovnem sodelovanju z vrhunskima strokovnjakoma na področju dermatologije in zlasti flebologije prof. dr. Milošem Pavlovičem, dr. med. in prof. dr. Sanjo Schuller Petrović, dr. med. so vodili vrhunsko ordinacijo za zdravljenje kronične venske insuficience na področju Slovenije. V okviru omenjene ordinacije so ponujali pacientom kompleksno in popolno obravnavo bolezni ven. Skupaj so ustanovili tudi Slovensko flebološko društvo, priznano s strani najuglednejših mednarodnih fleboloških združenj.

Poleg omenjenega je bila deset let tudi aktivna članica Razširjenega strokovnega kolegija za Dermatovenerologijo pri Ministrstvu za zdravje RS, v omenjenem obdobju mu je dve leti tudi predsedovala.