MADEROTERAPIJA - USPEŠNA V BOJU S CELULITOM

Postopek, ki je v tem trenutku najbolj iskan.

shutterstock_1009952086.jpg
 

Celulit je zagotovo težava večine žensk v vseh starostnih obdobjih. Do dandanes so številni postopki in farmacevtske učinkovine obetale čarobne učinke, pa se je žal v večini primerov izkazalo, da učinki niso zadovoljivi. Skozi vsa pretekla obdobja se je za najbolj uspešno v boju s pomarančasto kožo katerekoli stopnje izkazala vztrajna in strokovno opravljena redna ročna masaža.

Z doseženimi učinki se ji je najbolj približala in jo po mnenju nekaterih celo presegla MADEROTERAPIJA ali masaža z lesenimi valjčki, ki izhaja iz Kolumbije. Temelji na uporabi anatomsko oblikovanih lesenih terpevtskih pripomočkov, ki omogočajo popolnoma naravne tretmaje. Njihova velika prednost pred ostalimi postopki je, da učinkujejo brez alergijskih reakcij na koži. Maderoterapija je brez dvoma odlična alternativa klasični anticelulitni ročni masaži. Namenjena je vsem, ki jih pesti celulit ter neenakomerno lokalizirani maščobni skupki.

Prednost uporabe posebno oblikovanih lesenih pripomočkov je omogočanje intenzivnega pritiska na skupke maščobnih celic, ujete med neenakomerno razporejeno vezivno vlaknasto mrežo in obenem odstranjevanje maščobnih usedlin skupaj z limfno drenažo, ki omogoča odstran jevanje različnih toksinov, ki se zadržujejo med skupki maščobnih celic zaradi slabe naravne limfne drenaže.

Tehnika, imenovana MADEROTERAPIJA,  vključuje serijo ročno izvedenih ponavljajočih se gibov na določenem predelu telesa z uporabo različnih lesenih pripomočkov. Uporaba teh pripomočkov stimulira limfni sistem telesa, tako somogoča učinkovito limfno drenažo in s tem osvobodi celulitno tkivo, da se osvobodi akumuliranih toksinov in maščobnih skupkov, ujetih v vezivno mrežo.

Maderoterapija je primerna za vse predele telesa - okončine, trup, podbradek in tudi obraz. Deluje do globokih plasti kože, kamor še segajo celulitne obloge; posebej priporočljiva je za:

  • pospešitev limfne drenaže,
  • zmanjšanje celulita, 
  • pospešitev lokalnega metabolizma,
  • boljšo napetost kože,
  • zmanjšanje obsega

Zelo pomembno je, da maderoterapijo izvaja za to posebej usposobljen terapevt z bogatim medicinskim predznanjem in dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatokozmetologije.