DO POLETJA GLADKA KOŽA BREZ DLAČIC

SVETLOBNA EPILACIJA - NAJHITREJE DO GLADKE KOŽE - NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

 

Nordlys - najsodobnejši aparat za hitro in učinkovito odstranjevanje dlačic

Danski Ellipse nudi s svojim najnovejšim vrhunskim aparatom Nordyls na svetlobi osnovane rešitve v kombinaciji dveh naprednih, znanstveno dokumentiranih tehnologij: Ellipsovo edinstveno dvojno filtriranje (Dual Mode Filtering) in tehnologijo kvadratnega pulza (Square Pulse Technology). Dvojno filtriranje izloči nepotrebne in potencialno škodljive valovne dolžine in omogoči samo tiste, ki so za učinkoviti postopek potrebne. Tehnologija kvadratnega pulza pa s konstantno enakomerno energijsko gostoto med trajanjem svetlobnega pulza zmanjša možnosti nastanka stranskih učinkov na minimum.

 

V primerjavi s  klasičnimi laserskimi postopki nudi najnovejši Ellipsov aparat naslednje prednosti:

Svetlobo, ki jo uporabimo za odstranjevanje dlačic, sestavljajo izključno tiste valovne dolžine, ki se v pigmentbnih struktrurah dlačic najbolj učinkovito absorbirajo. To so danski strokovnjaki uspeli doseči z unikatnim inovativnim dvojnim filtriranjem izvorne svetlobe.

Dvojno filtriranje obenem onemogoča absorbcijo svetlobe v vodi, za katero vemo, da predstavlja velik sestavni delež  naše kože. Na ta način je močno zmanjšan toplotni učinek svetlobnega impulza na ostale strukture, ki ležijo v koži okoli dlačic. Dodatno hlajenje kožne površine med posegom torej sploh ni potrebno. Brez hlajenja si starejših laserskih in IPl apoaratov ne moremo zamisliti, saj bi posegi privedli do neželenih opeklin. Posegi z Nordylisom so zatorej zelo varni.

Velikost oz površina enkratnega svetlobnega snopa je veliko večja kot pri klasičnih laserskih posegih, kar omogoča najhitreje opravljen poseg kjerkoli na telesu. To pride še posebej do izraza na večjih površinah (na nogah, po hrbtu…poseg traja slabo uro).

Aparat ima vgrajen najbolj izpopolnjen računalniški program, ki omogoča varno delo tako začetnikom; nudi pa tudi visoko možnost nadgrajevanja posamičnih postopkov  tistim ekspertom, ki imajo bogato znanje in izkušnje z laserskimi posegi na koži. Tako da lahko z aparatom dosežejo neslutene rezultate. Ellipsova edinstvena klinična inteligenca torej zagotavlja izjemno učinkovit poseg in zmanjša tveganje za stranske učinke.

 

Vodilni zdravniki s področja dermatologije in laserske tehnologije so izvedli številna klinična preskušanja Ellipsove varnosti in učinkovitosti pred začetkom delovanja programa. Rezultati so objavljeni v uglednih medicinskih publikacijah.

Vabljeni k ogledu znanstvenih člankov na Ellipsovi spletni strani www.ellipse.com.

Se moram pred in po posegu držati posebnih previdnostnih ukrepov?

Pomemno je, da vsaj 4 tedne pred posegom dlak ne pulite, voskate in na njih ne uporabljate depilacijskih krem. Tako omogočimo, da je v kar največjem možnem številu mešičkov prisotna pigmentirana dlaka, ki jo lahko uničimo. Pomembno je tudi izogibanje sončenju (na soncu, v solariju), prav tako  uporaba samoporjavitvenih izdelkov pred tretmaji in med njimi.

Če tega ne upoštevate, namesto dlake svetlobo absorbira porjavela koža in lahko pride do neželenih opeklin. Priporoča se tudi uporaba zaščite pred soncem (SPF 50+) štiri tedne po posegu.

 

Ali poseg boli?

Čeprav je bolečinski prag zelo individualen, ni potrebna uporaba anestetikov in večina ljudi občutek opiše kot praktično neboleč, podoben tistemu, ko se ob koži sproži napeta elastika.

 

So vse dlake primerne za poseg?

Ker tretma deluje na principu selektivne absorpcije svetlobe v  rjavo obarvan pigment melanin, mora biti v dlaki prisoten melanin. To pomeni, da se svetlo blond, rdeče, sive in bele dlake ne odzivajo, največji učinek pa je viden na temnih dlakah. Ellipse je primeren za vse barve kože in ima programske nastavitve za različne debeline dlak in barve kože.

 

Koliko časa traja postopek odstranjevanja dlak?

Z enim svetlobnim pulzom se zajame veliko število dlak. Tretma zgornje ustnice traja nekaj minut, medtem ko za hrbet ali obe nogi zadostuje dobre pol ure.

 

Koliko tretmajev potrebujem?

Vsaka dlaka ima svoj lastni življenjski cikel; nekaj časa raste, potem počiva, in izpade in nato spet začne rasti. Tretma učinkuje samo na dlake v fazi rast, zato je potrebno posege v intervalih ponavljati, dokler niso vsi dlačni mešički obdelani v fazi rasti. Na čas in dolžino ciklov rasti vpliva več faktorjev, kot so: predel telesa, ravni hormonov in starost. Klinične študije so pokazale, da je za odstranitev večine dlak potrebnih 5 - 7 posegov.  Časovni razmak med njimi pa je ponavadi 1-3 mesece.