IGLIČNA TERAPIJA - “MICRONEEDLING” - izboljšanje funkcije in videza kože

To je postopek, pri katerem povzročamo z drobnimi iglicami številne minimalne poškodbe kože. Igilice so lahko različno dolge, praviloma so zelo tanke. Segajo lahko le v povrhnjico (dolžine do največ 0,5 mm) ali pa z njimi naredimo drobne vrtinice tudi v usnjico (dermis), kjer je njihov osnovni namen stimulirati celice fibroblaste, da pospešeno tvorijo nova, kvalitetnejša kolagenska vlakna. Zaradi pospešenega celjenja oziroma vnetja, ki ga takšne poškodbe sprožijo, se obenem sproščajo tudi številne druge  snovi, predvsem rastni faktorji, ki so potrebne za obnavljanje kožnih struktur oziroma  za popravilo poškodb. V številnih raziskavah so dokazali, da se sprožita dva osnovna mehanizma: angiogeneza (tvorba novega dobnega žilja) in neokolageneza (tvorba kolagena). 

Praviloma so to snovi, ki kožo vzdržujejo mladostno, napeto in gladko. Njen tonus se izboljša. Več je kolagenskih  vlaken, razporejena so vzporedno in enakomerno, tako da se plast usnjice enakomerno zadebeli, njen violumen se poveča, posledično se zmanjšajo in zgladijo gubice se zmanjšajo, brazgotinice popravijo. Poveča se tudi vsebnost hialuronske kisline in elastina, elastičnih vlaken, kar tudi doprinese k boljšemu in mladostnejšemu videzu kože. K slednjemu pripomore tudi obnova povrhnjice, ki se dogaja vzporedno z doganjanji v usnjici. 

Med postopkom celjenja se poveča debelina povrhnjice, koža je napeta in bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež.

Drobne vrtine v koži nam obenem omogočajo tudi enakomeren vnos nekaterih učinkovin v določeno plast kože.

Postopek je zelo učinkovit tudi za zmanjševanje brazgotin (ki so pogosto tudi posledica aken), širokih por in izboljšanje izgleda strij. Zelo dobre rezultate daje pri obnavljanju rasti las, skupaj z nekaterimi dodatki omogiča učinkovito zdravljenje zlasti androgenega izpadanja las.

Iglična terapija je postopek za izboljšanje strukture kože. S postopkom dosežemo vidno izboljšanje gub in zmanjšanje pigmentacij. Predstavlja učinkovito orodje v boju proti prezgodnjemu staranju kože, ki je posledica neugodnih zunanjih vplivov (ekstrinzično staranje), zlasti ultravijoličnih žarkov. Slednji povzročajo v izpostavljeni koži številne fotpoškodbe, med katerimi je tudi razgradnja kolagenskih, tanjšanje kože in zmanjšanje njene elastičnosti in napetosti.

IZGLED KOŽE PO POSEGU

Pred posegom običajno na koži nanesemo lokalno anestetično kremo. 

Po opravljenem microneedlingu je vidna rdečina, ki je najbolj intenzivna prve 4 ure, kasneje se postopno manjša. 24 ur po posegu načeloma ni dovoljeno nanašati nobenih ličil. Občutek na koži je podoben blagi sončni opeklini. Že po 3 do 4 dneh je opaziti vidno bolj gladko in pomlajeno kožo, Končni rezultati, ki so posledica omenjene regeneracije, so opazni šele po 2 do 3 mesecih po terapiji. Za dosego vidnejših učinkov je potrebno postopek nekajkrat ponoviti (4-6 krat), s časovnimi razmiki na 3 do 4 tedne. Načrtovanje postopka microneedlinga je individualno glede na problematiko in stanje kože.

Učinek postopka dopolnimo s sočasno aplikacijo raličnih učinkovin v kožo. Največkrat uporabimo lastno, s trombociti obogateno plazmo, hialuronsko kislino, botulinski toksin (mikrobotoks), kolagen, antiokasidante…

dermapen4-md.png

Dermapen 4™ je naprava, ki predstavlja pravi “preboj zadnjega desetletja”, ki z uporabo najnaprednejšega nastavka s številnimi drobnimi iglicami navpično prebada kožo. Dermapen 4™ ob drsenju po koži ustvarja na milijone drobnih kanalov do 100 % hitreje od ostalih mikroigličnih naprav. Preko tako nastalih kanalčkov je omogočeno vnesti  globlje v kožo do 80 % topično nanešenih hranil. Naravni odziv našega telesa sproži  naravni proces zdravljenja. Rezultat je povečana produkcija kolagena in elastina, obnavljanje povrhnjice, izboljšnaje teksture in splošnega izgleda kože kjerkoli na telesu, od težko dostopnih mest, kot so koža okrog oči, veke, ušesne mečice, vrat, ustnice in nos, pa do večjih površin vratu in dekolteja, trebuha in nog za odpravljanje strij.

Dermapen 4™ je najnaprednejša mikroiglična naprava na trgu. Zdravljenje z napravo Dermapen 4™ je hitrejše, varnejše in vodi do optimalnih rezultatov.

Ali je postopek boleč?

Tradicionalne tehnike iglične terapije so se izkazale za krvav in boleč postopek. Z najnovejšo napravo Dermapen 4™ ni primerjave – to je najudobnejša, najmanj boleča mikroiglična terapija na trgu. Tretmaji z napravo Dermapen 4™ so tako neboleči, da uporaba anestetične kreme praviloma ni potrebna.Omogoča osupljive rezultate.