LASERSKA DEPILACIJA - UČINKOVIT BOJ S PREKOMERNO PORAŠČENOSTJO

Prekomerno poraščenost dlak najpogosteje povzročajo endokrine bolezni, ki se največkrat pojavijo kot sindrom policističnih jajčnikov. Močna poraščenost je lahko tudi posledica dedne strukture kože, pri katerih so celice preobčutljive na hormone v krvi.

Pri manjšem odstotku bolnikov s prekomerno poraščenostjo, pa zdravniki ne poznamo vzroka nastanka težav. Endokrine bolezni zdravimo s pomočjo hormonske terapije, medtem ko težavo s poraščenostjo lahko odpravimo tudi s sodobnim laserjem ali drugim sodobnim svetlobnim virom za odstranitev dlak.

Dekleta in ženske, ki so prihjale k mag Adamičevi v zadnjih dveh desetletjih delovanja na tem področju,  so bile pogosto zaradi pretirane poraščenosti v zelo slabem psihičnem počutju. Nekatere med njimi so potrebovale tudi pomoč psihiatra ali psihologa. Vsem pa je bilo skupno to, da so navzven bolj ali manj očitno trpele zaradi dlačic, ki so rasle in rasle... Zdravile so se pri endokrinologih, ginekologih, dermatologih, pogosto obiskovale kozmetične salone ali pa se same naskrivaj in vsakodnevno borile s to tegobo.

Že po prvi terapiji z laserjem, ko se pokaže napredek, se razpoloženje in samozavest prizadetih žensk popolnoma spremenita.

Prav odstranjevanje dlak s primernimi laserji in nekaterimi drugimi svetlobnimi viri je tisto, ki lahko dlake trajno odstrani. Pri samem postopku in pri tem, kdo postopek izvaja, je potrebno biti zelo previden. Potrebno je preveriti, da gre za dokazano učinkovito aparaturo in za strokovnjaka, ki natančnopozna postopek.

Odstranjevanje dlak z laserjem ali drugim učinkovitim svetlobnim virom se opravi v “mračnih” zimskih mesecih, ko koža ni posončena in se ga izvaja v razmaku nekaj tednov. Ni pa namenjeno le pri tistim, ki so bolezensko prekomerno poraščeni, ampak tudi vsem, ki si želijo gladke kože kjerkoli na svojem telesu za celo življenje.